PROČ NEMAŽU STARÉ PŘÍSPĚVKY + PERLIČKY Z MÉHO BLOGU

by - května 02, 2020



 Krásný dobrý den všem,

  tak je  to tu. Sobota, po čtrnácti dnech, a já článek píši zase na poslední chvíli. A není to tím, že mě nebaví psát. Mám takový dojem, že velký vliv na to má karanténa a učení z domova. Od pondělí do pátku, a někdy i víkend, trávím koukáním do počítače, mobilu a sešitu. Někdy mě z toho tak strašně bolí oči, že nedávám už ani ten spánek. Každopádně, teď jsem tady, naladěná na napsaní tohoto článku, na který se těším už delší dobu. Nebudu to tedy protahovat a pustím se rovnou na to.

 Jak už jste poznali z názvu, dnes bych se tu chtěla věnovat tomu, proč já osobně nemažu svoje staré výplody, a proč proti tomu tak nějak celkově bojuju. Jednou za čas na mě totiž doléhá jedna otázka z okolí. Když se totiž zmíním o tom, jaký jsem udělala pokrok, řekněme třeba v podcastech, a že ty staré, první podcasty jsou docela zlo, občas padne otázka, proč je tedy nesmažu. Moje odpověď se ale vždycky skládá ze zavrtění hlavy a otázky: Proč bych to dělala?

 Vezměte si to takto. Je nějaký vědec, který zkoumá nějakou teorii, nebo vytváří lék. Mnoho jeho pokusů je nezdařilých, až se to jednou povede. Než ale stihne svoje zjištění někomu předat, stane se mu nehoda a zemře. Zůstanou po něm ale stopy jeho výzkumu. Cesty, které vedly k nezdaru, cesta, která se zdařila. Jenom díky všem těmto cestám a možnostem lidé zjistí, čeho se v budoucnu vyvarovat, jaké chyby neopakovat. Představte si ale situaci, kdy by za sebou vědec všechny nezdařilé pokusy vymazal, a nechal jenom to konečné dílo, ke kterému by nevedl návod. Jak by lidé věděli, co mají a co nemají dělat?

 Toto je samozřejmě dost přehnaný případ, a nechci aby to vyznělo tak, že se přirovnávám k vědci, to vůbec ne. Spíš jsem tím chtěla poukázat na jádro problému. Když se vrátíme zpět k dnešní době a zaměříme se specificky na influencery. Řekněme, že je firma, která se rozhodla, že do své kampaně, nebo čistě jenom pro recenzní článek, vybere nějakou blogerku. Prochází si jednotlivé blogy, a čte si články. Často si kromě momentálních článků čte i ty starší, nebo aspoň já s tím mám osobně zkušenost. Když tam vidí nějaký posun od té doby, kdy blogerka začínala, ví, že v ní je potenciál na to rozvíjet se dál a dál. Když ale vidí články, které jsou od prvního do posledního článku na té samé úrovni? Pro někoho zrovna toto může být atraktivní, pro mě osobně to má fádní dojem. Pokud se někdo za celou tu dobu absolutně nezlepšil, nemám tam tu vidinu do budoucnosti. 

 Tento případ nastává hodně často právě v době, kdy se někdo rozhodne mazat články, které napsal před několika lety. Ty články, kde je pár gramatických chyb, a kde není úplně v pořádku slovosled. Vím moc dobře, že v tu chvíli, kdy se na to ty lidé, co to napsali, po pár letech podívají, stydí se za to. Mají pocit, že to musí okamžitě odstranit, nebo se z toho hanbou propadnou. Věřte mi, znám ten pocit. Ale v tom je právě ten vtip. Když se podíváme na to, co jsme psali dřív, a co teď, a podotýkám, že se to nemusí týkat jenom psaní, nás pohání dál. Upřímně pro mě je to opravdu ten největší hnací pohon. Díky "hrůzám", které jsem před pár lety vytvořila, viz moje příběhy na wattpadu, získávám sebevědomí. Protože místo těch gramatických chyb, tam vidím i neuvěřitelný posun. A také to, že je ještě stále co zlepšovat. 

 Za mě je tohle ta nejlepší motivace pro to, abych psala dál, abych se ještě více zlepšovala. Protože kdybych chtěla všechno mít hned na 100%, po pár dnech by mě to asi přestalo bavit. 

 Doufám, že jste si z tohoto článku něco odnesli, a pokud třeba také píšete, nebo vytváříte cokoli jiného, budu ráda, když mi napíšete, jak to máte vy. Zda souhlasíte se mnou, nebo je pro vás estetika number 1  😉

TEĎ SE PŘIPRAVTE NA ZMĚŤ UKÁZEK ZE STARÝCH ČLÁNKŮ A PŘÍBĚHŮ NA WATTPADU. ASI NEPOZNÁTE CO JE NOVÁ FOTKA, ALE TO NEVADÍ, HLAVNÍ JE TEN OBSAH:! 😘😁

______________________________________________________________________________________________________________________________











historicky první příspěvek na blogu





______________________________________________________________________________________________________________________________

 Pokud se vám líbil článek a úryvky z mých článků a příběhů na wattpadu, za pár dní se můžete těšit na novou epizodu podcastu, kde na toto téma budu navazovat a pustím vám nějaké staré a velmi zábavné a trapné úryvky z mých prvních epizod, budu se na vás těšit!

 Xoxo Clara

You May Also Like

3 komentářů

  1. Nejvíc mě rozesmálo "Nezneuctívej jméno roho ze zhora!". Chvilku jsem vůbec musela přemýšlet, co tím bylo zamýšleno :D. Jakože pro člověka, co je autor, je čtení starých článků hrozný cringe. Já jsem naštěstí nikdy nedělala moc gramatický chyby, ale za to jsem docela nedávala slovosled. Je to pro mě těžký dodneška, ale už je to lepší. Já některé články skryla, ale to protože jsou hodně starý, zmizely fotky a nechci se tím prezentovat.

    Verča ze Ztracena v Praze | Mám vyjít z karantény jako super člověk? | ÚVAHA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, říkala jsem si, mám pod ty fotky psát vysvětlovky? Pak mi ale přišlo, že takto to bude mnohem zábavnější 😄 abych byla upřímná, svoje dva hodně staré články, mám takový dojem, že druhý a třetí, jsem také smazala, ale hlavně z toho důvodu, že to nepřidávalo žádnou hodnotnou informaci ani pointu. Byly to jenom souhrny písniček, co mám ráda 😄♥️

      Vymazat
    2. Hele a já docela ráda koukám na různé souhrny. Ale musít to mít nějakou strukturu, to je zase pravda :D

      Vymazat

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...