HAAG & AMSTERDAM | 3 denní výlet

by - ledna 25, 2020


Krásný dobrý den přeji všem,

jsem upřímně ráda, že jsem konečně naplno zpět. Teď to bylo takové bláznivé kvůli škole, protože přeci jenom je pololetí, a tak se psalo spoustu testů. Dneska, ve čtvrtek, jsme na například měli pololetní zkoušky z hudebky, které jsme nakonec úspěšně zvládla na jedničku, dokonce i bez stresu. Možná to bylo i tím, že jsem dnes byla tak trochu smířená s dvojkou, protože jsme se na tyto zkoušky moc nepřipravovali...



Teď už se ale pojďte věnovat tématu dnešního článku. Abych vás uvedla na pravou míru, do Haagu/Amsterdamu jsem letěla za kamarádkou, se kterou jsem se seznámila v Anglii na jazykovém kurzu. I to je jedna z věcí, proč takové kurzy musím doporučit, máte pak možnost poznat hodně nových míst a měst ♥️

Každopádně, jednoho dne jsme se prostě koukla na letenky, zjistila, že jsou cenově velmi přijatelné, a tak jsem jí napsala, zda bych jí nemohla v tomto období přijet navštívit. Upřímně, ani jsem se nenadála a o dva dny později seděla v pokoji s letenkama v ruce... Obrazně řečeno samozřejmě 😉




Když přišel konec prosince, začátek ledna, začala jsem si pomalu balit svůj malý kufřík. Pokud se budete balit do Holandska, kór, pokud tam pojedete na leden, radím vám zabalit si od každého trochu. Protože, jak jsem i zažila, můžete mít v jeden den úplně nádherně, pak liják a nakonec i kroupy 😂 Sněhu se ale bát nemusíte, ten tam prý nebyl už pár let.



První den když jsem dorazila, tedy v pátek odpoledne, jsem se ubytovala u ní doma a poznala její rodinu. Večer, jsme pak šly do Haagu na veřejné bruslení, což bylo moc fajn, hlavně proto, že tam nebylo tolik lidí a nemusely jsme se tedy mačkat a strkat, abychom se tam vůbec vešly. Pak jsme se ještě podívaly na pláž,
ze který jsem toho ale moc neměla, protože byla tma jako v pytli... Nakonec jsme si ještě daly čaj v restauraci hned vedle toho bruslení.

Taková moje, trochu vtipná, rada pro vás je, abyste si kontrolovali, zda v něčem nemáte Marihuanu... Je to sice nepravděpodobné, ale tato droga je tam bohužel legální a dá se koupit na hodně místech. Vzbuzuje to ve vás takový nepříjemný pocit. Já jsem si to nenápadné kontrolovala úplně u všeho.

Například jsem v sobotu dostala sušenku na cestu, která měla na sobě nakreslený znak takových lístečků... Asi jsem musela vypadat dost komicky, když jsem si nenápadně četla složení. Nakonec to ale byla sušenka s vanilkou a opravdu se mi nic nestalo 😂 Každopádně, i tak si to kontrolujte!!






V sobotu jsme tedy vyrazily do Amsterdamu, který jsme nejdříve objely na lodi, a pak se prošly po městě.

Také jsme navštívily jedno strašidelně muzeum, které vám musím na 100% doporučit! Byla to ta nejlepší věc z celého Amsterdamu, a pokud jste takový poseroutkové jako já, užijete si to ještě stokrát víc.

Jmenovalo se The Amsterdam Dungeon! ♥️





Nakonec ale musím říct, že pokud potřebujete jedete do Holandska, určitě navštivte Haag, protože je mnohem hezčí, než hlavní město. Najdete v něm spoustu památek a taky míst, kde se dají udělat krásné fotky ♥️😉

Najdete tam třeba pracovní palác pro krále, který tam mimochodem zrovna pobýval, když jsme se tam fotily, nebo královnin palác, krásná muzea, místo, kde sídlí parlament a mnoho dalšího!






Jediné, co je v Haagu opravdu velký problém, je sehnat magnet, na kterém bude napsaný Haag. Já mám takovou tradici, že z každého města si přivezu vždy magnet.

Jeden jsem si tedy koupila v Amsterdamu a jeden jsem chtěla z Haagu. Nakonec jsem ho tedy sehnala, a opravdu pěkný, ale stálo nás to hodně úsilí, takže doporučuji: Pokud chcete magnet z Haagu, hledejte ho už od začátku, abyste to stihli!



Hodně mě taky bavila její rodina, hlavně její strejda, který si přečetl hodně věcí o naší republice, a tak jsme měli pořád o čem mluvit.

Nikdy by mě nenapadlo, že se budu tak bavit nad tím, jaké zvuky vydává náš kohout nebo pes, nebo budu vést vážnou konverzaci o tom, proč pálíme čarodějnice.

Takže pokud budete mít někdy možnost takhle vycestovat do zahraničí, nejlépe sami, abyste museli procvičovat angličtinu, udělejte to, protože takovéhle zážitky se sami neudělají!






Nakonec jsem si ten víkend neskutečně užila a těším se, až Sharon přijede do Česka! 😀






Xoxo Clara

You May Also Like

2 komentářů

  1. Moc pěkně napsaný článek. V Amsterdamu jsem byla před 3 lety. A jen na jeden den, ještě spojený s Keukenhofem. A tak jsem toho moc v Amsterdamu nenavštívila. Ale neskutečně jsem si zamilovala místní architekturu. V Haagu jsem ještě nebyla, ale po tvém článku a fotkách jsem přesvědčená, že tam chci jet.
    Jak píšeš o magnetkách, tak já je taky sbírám. Vlastně je sbírá celá rodina. Máme už pěkně pomagnetkovanou ledničku. Někdy je fakt těžký najít tu správnou magnetku, která by se mi líbila, a vystihla zrovna ten okamžik.

    www.bysuzi.eu

    OdpovědětVymazat

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...