PROČ A JAK JSEM ZAČALA S PODCASTEM 👌

by - října 12, 2019




Krásný dobrý den všem,

 jak jsem psala na své facebookové stránce, přes tento říjen budou články na blogu vycházet v sobotu a podcast vyjde pravděpodobně jenom jeden, a to z toho důvodu, že jsme přes celý říjen na praxi a na každý den si dělám několika stránkové přípravy a pak deníky, takže je toho na mě opravdu hodně. K tomu se mi teď porouchal počítač, a nemám ho ještě k dispozici, proto píši vše na úplně jiném, rodinném počítači.

 Dnes bych ale nechtěla mluvit o praxi ani o počítačích, ale jak už jste se dočetli z názvu, o takové docela nové a řekla bych i stěžejní věci v mém životě. A to tedy můj podcast.  Nejdříve se ale pojďme mrknout na ten podcast.




 Konkrétně tu mám otázku, proč jsem s ním vlastně začala. No, ono to bylo vlastně tak jako z ničeho nic. Jistě, už nějakou dobu jsem nad ním přemýšlela, celkově nad tím, jak můj blog rozšířit. Videa jsem úplně nechtěla, protože se úplně necítím na to sednout si před kameru a mluvit. Jediný co vím, že bych chtěla občas natočit je nějaký ten vlog. Na jeden se upřímně v poměrně blízké době chystám.  Ještě vám ale nemůžu říct nic víc. Takže video pro mě prozatím nepřipadalo v úvahu. Pak jsem nad tím nějakou dobu vůbec nepřemýšlela. Asi po dvou měsících mi to zase začalo vrtat hlavou.

 Přemýšlela jsme nad tím, co bych tak mohla dělat, abych rozšířila své obzory, a napadl mě podcast. Byla to věc, kterou jsem poslouchala tehdy jenom od Valentýny z blogu apreschic a také jsem poslouchala podcast V oblacích. Přišla mi to jako skvělá forma, jelikož tam mluvíte, ale není vidět obraz, takže se u toho nemusíte soustředit na tu kameru, která vás neustále sleduje. Jenomže přišel problém v tom, že jsem nevěděla, jak bych ho měla nahrát, když jsem neměla žádný mikrofon. A tak šla věc s podcastem zase stranou, tentokrát asi na tři měsíce. A pak jednoho dne, jsem si řekla, že ho prostě už nahraji, ať se děje co se děje.




 Hledala jsme si na Googleplay různý mikrofon aplikace, ale nic nefungovala tak, jak by mělo. Nezbylo mi tedy nic jiného, než zapnout nahrávač zvuku a zkusit ho jak na počítači, tak na mobilu. Zjistila jsme, že na počítači to nepůjde, jelikož zvuk je strašný. Ale mobil ten zvuk nahrával poměrně pěkně, a tak jsem se rozhodla, že první epizodu nahraji na něj. Ten den holky z A cup of style nahrály video Moji oblíbenci, a tak jsem se rozhodla, že i toto téma zařadím do mé první epizody. A myslím si, že to dopadlo docela  dobře.

 Když jsem pak měla nahranou nahrávku, začala jsme si hledat, kde bych takový podcast mohla nahrát. A našla jsem stránku/aplikaci Anchor, které nemůžu být více vděčná. Je to vlastně aplikace, do které nahrajete svůj vlastní podcast a ona ho nahraje na všechny známé i neznámé hudební stránky. Například na Spotify to bylo hned. Postupně se to začalo přidávat, a teď můj podcast najdete i na Google podcastech a Apple podcastech.

 Když jsem nahrála svoji první epizodu, začala jsem přemýšlet, jak bych tu další epizodu ještě vylepšila. Konkrétně tedy ten zvuk. A vzpomněla jsem si, že moje ségra měla sluchátka s mikrofonem, které si musela pořídit kvůli nějakému programu do školy, a teď je již nevyužívá. Hned jsem tedy využila situace a hned druhý den ráno jsem od ní zkoumala, jak to vlastně funguje. Asi za tři dny došlo na to, že jsem je odpojila od jejich počítače a šla je zkusit k notebooku. Nejdříve mi to nefungovalo, protože jsem normálně mluvila a ono to nic nevydávala.´

 Myslela jsem si tedy, že nefungují. Pak jsem ale přišla na to, že je to udělané tak, že zvuk z mikrofonu je slyšet v počítači při nahrávání, jelikož ten kabel přenáší ten zvuk do počítače. Což mi přijde šikovné, jelikož já většinu věcí dělám v noci a toto je dobré, že to neřve na celou místnost a je to slyšet jenom v té nahrávce.

 To by tedy asi bylo vše k tomu, jak jsem se dostala k podcastům. Dám vám sem druhou epizodu. Jinak první i druhou už mlžete poslouchat na mém blogu nebo na různých podcastových aplikacích. Budu ráda, když  mi napíšete, jaký na něj máte názor. Já z něho mám šálenou radost a těším se, až budu nahrávat další epizodu. Nevím sice, jak to bude s tím počítačem a taky mi většinu času zabírá ta praxe, ale aspoň jeden podcast s Hallowenskou tématikou bych chtěla nahrát.


Mějte se tedy krásně a užívejte posledních krásných dní!

 Xoxo Clara

You May Also Like

0 komentářů

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...