Celkové shrnutí mého jazykového pobytu

by - srpna 16, 2019



 



Krásný den všem, co tento článek čtou,

 dnes bych se ráda znova rozpovídala o mém pobytu v Anglii a tak nějak zhodnotila celkový průběh. Nebudu vám tady teda popisovat moje dny postupně, jak jsem dělala předtím a udělám z toho poněkud jiný typ článku.

 Asi první věcí, kterou bych začala je, že pokud se na takový pobyt chystáte, nebo o něm uvažujete, ničeho se nebojte! Je to něco skvělého. Já jsem z toho byla třeba úplně vystreslá, ale teď jsem z toho nadšená. A upřímně, zbývají mi tři poslední dny, z čehož ten poslední bude strávený cestou na letiště, a já vůbec nechci domů. Vlastně bych tu nejradši ještě několik dní zůstala. Takže pokud se bojíte, seberte odvahu a jděte do toho!

Je tady pár věcí, o kterých bych se chtěla dneska zmínit, začala bych asi hostitelskou rodinou, protože to je vlastně to, s čím se se vlastně z celého toho pobytu setkala nejdříve. Musím říct, že to pro mě bylo strašně milé překvapení. Když se otevřely dveře, hned se mě moje hostitelská "máma" ptala, jak se jmenuji, protože jsme ten den měli přijet tři. Byla neuvěřitelně milá, usadila mě ke stolu a hned si se mnou začala povídat, zatímco nám dělala čokoládový dort.

Nakonec mi ukázala můj pokoj, a jelikož jsem byla první, mohla jsem si vybrat, v jakém pokoji chci být, jestli na samolůžáku nebo ve dvojici a případně na jaké posteli chci spát. Pokud někdy budete v takové situaci, že si budete moc vybrat, vždy vám doporučuji si vybrat dvojlůžák, protože tak budete neustále v kontaktu, a kvůli tomu jste přece přijeli. Ten den jsme přivítali ještě dvě moje spolubydlící. Jednu z Itálie, Martinů, a jednu z Německa, Natálii. A řeknu vám, nemohla jsem mít větší štěstí. Moje rodina je skvělá, mám skvělé spolubydlící a tvoříme skvělou partu na tlachání a výlety!


Pokud by vás to zajímalo, naše rodina nám dovolí brát si cokoliv a kdykoliv k jídlu a jsou velmi komunikativní, ale ve škole jsem od pár lidí zjistila, že to tak bohužel není u každé rodiny.... Ale přeju vám, abyste zrovna vy dostali tu správnou!


Další, co myslím, že by vás mohlo zajímat, je škola. Takže... První den jsme měli schůzku v osm, abychom napsali rozřazovací test. Dali nám na něj 40 minut, pak nás rozpusili a řekli, že se máme vrátit ve čtvrt na jedenáct zpět. My jsme naši přestávku strávily na pláži a pak se vrátily do školy, kde jsme dostaly papíry s informace o třídě a učitelích.

Naše první hodina oficiálně začala v jedenáct hodin. Nevím jak je to na ostatních školách, ale naše hodina trvá hodinu a půl. Takže já mám vlastně tři čisté hodiny angličtiny denně, kromě víkendů samozřejmě! 😀 (Mám jednu hodinu od 9-10:30 a druhou od 11-12:30)



Když jsem do Anglie jela, vůbec jsem netušila, jak ty hodiny budou probíhat. Myslela jsem si, že třeba budeme jenom mluvit a tak, ale nakonec jsem zjistila, že se tady docela pylně studuje. Děláme cvičení a každý pátek  píšeme test. Takže vlastně teď, když píšu tento článek bych se měla učit na test, ale kašlu na to 😂😂! 



Jako další bych vám chtěla povyprávět o našich akcích tady. Každé úterý naše škola pořádá společný bouwling, na který můžete jít. My jsme samozřejmě neváhaly, a byly hned dvakrát. Dokonce jsem i vyhrála, jej!😀 Pak tu také mají Pub night, což je vlastně večer v takové hospodě. Tam ale nemůžete, pokud vám není osmnáct, takže jsem nebyla a nemůžu vám o tom nic říct... Co jsem ale zjistila, že v hodně hospodách tady v Anglii, nebo aspoň v Bournemouthu nemůžete být po desáté hodině, pokud vám není nad osmnáct. Což mi přijde poněkud zvláštní. Co si o tom myslíte vy? 😀 


Také jsme tu s holkama absolvovaly výlet na Jurrasic Coast, a to byla teda nádhera. Byl to celodenní výlet a pokud byste mít někdy tu možnost toto místo navštívit, jděte do toho, stojí to za to. Kromě toho se tuto sobotu chystáme ještě na Stonehenge, na což se těším ještě víc, než na Jurrasic Coast! ♥️ Napište mi do komentářů, jestli jsme na některém z těchto míst byli!

Tak jo, já si myslím, že toto je tak všechno, co bych vám pro dnešek mohla sdělit. Pokud vás zajímaji ještě nějaké věci ohledně tohoto mého tripu, můžete se mě zeptat v komentářích, a já vaše otázky zodpovím v nasledujim článku! ♥️ 

Mějte se krásně a užívejte prázdnin, (pokud stále chodíte do školy, jako já)!! ♥️

Xoxo Clara

You May Also Like

0 komentářů

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...