CO POUŽÍVÁM NA PLEŤ + DIY

by - března 25, 2019

Krásný den vám všem,

jak jsem vám slíbila v jednou článku, tento rok se chci věnovat pár novým okruhům, které u mě jen tak nenajdete. A protože si myslím, že problémy s pletí má, měla, anebo bude mít určitě každá z nás dívek, tento článek vám bude přínosný. Chtěla bych totiž psát o tom, jaké problémy s pletí jsem měla, nebo jestli vůbec nějaké, a co na ni používám. Doufám tedy, že si v tomto článku každý najde to svoje, a třeba začnete na moje doporučení používat nějaký z těchto přípravků. Ještě bych chtěla říct, že ani jeden z přípravků není sponzorovaný!

Začala bych asi s tím, jestli jsem někdy měla nějaké problémy s pletí. Abych se přiznala, mám docela štěstí, protože pupínky se mi vždy dělaly nejčastěji na nose, a občas se objevil nějaký pupínek i na čele nebo na bradě. Takže jsem to, když jsem byla mladší, nikdy nějak neřešila. Čím jsem ale byla starší, chtěla jsem také nějak vypadat, i když to na mě nebylo vidět tak, jako na některých mích vrstevnicích. Každopádně jsem si tedy začala hledat různé masky a peelingy, ale abych řekla pravdu, bylo mi to celkem k ničemu, protože jsem stejně nevěděla, k čemu vlastně slouží.

Jediné, čím vlastně hodně trpím je velmi vysušená pleť, hlavně na čele, kde se mi dělají úplně také ty šupinky.

Proto jsem se vlastně rozhodla napsat tento článek, abych pomohla takovým holčinám, jako jsem byla já, a abych jim usnadnila výběr. Také bych chtěla říci, že nejsem nějaký expert, a beru vše jen z vlastní zkušenosti.

Tento článek bych rozdělila na několik částí, aby se v něm dalo lépe vyznat a nemuseli ho číst třeba ani celí, pokud by vás zajímal jen jeden okruh. Rozdělím ho na část s krémy, maskami, peelingy, a věcmi na odlíčení.

A na úplném konci najdete DIY na peeling na rty!

KRÉMY

Musím se přiznat, že u krémů mi trvalo poměrně dlouho, než jsem si našla ten pravý. Používala jsem random krémy, co jsme měli doma, pak nějaký kokosový od Oriflame, jednou jsem si, když jsme letěli do Londýna, a já potřebovala něco do 50 mililitrů, koupila od značky Lux ten nejhorší krém na světě: Maryna, a tak dále. Prostě a jednoduše, neměla bych krém, který bych si koupila ještě jednou. A pak, když jsem si jen tak procházela dm online shop, a hledala si krém na extrémně vysušenou pleť, narazila jsem na velmi zajímavý krém, který mě hned na pohled zaujal svým vzhledem.





Přečetla jsem si teda na něj nějaké recenze, a rozhodla se, že si ho druhý den půjdu koupit. A udělala jsem to nejlepší rozhodnutí, jelikož je skvělí! nejenom že má krásný obal, a je to nejroztomilejší krém, který jsem kdy viděla, ale také krásně voní, a má výborné účinky.

Abych vám ho tady trochu popsala, tento denní krém je velmi lehkého složení, takže je ideální pod make-up.  Rychle se vstřebá, ale zároveň vám nechá celí den tvář svěží, bez jediného suchého místa.




A další výhoda je také v tom, že je velmi levný oprati kvalitním krémům jiných značek. V dm ho pořídíte za 90 Kč. 

Byl to asi měsíc, co jsem krém používala, a tudíž jsem si už byla jistá, že je kvalitní, a rozhodla se pořídit i jeho noční verzi. Koupíte taktéž v dm za stejnou cenu. Tato noční verze má stejně nádherný obal, krásně voní, ale jeho složení je samozřejmě poněkud jiné. Je mnohem hustší, což je ale očekávané, jelikož noční krémy mají za úkol udržet pleť celou noc mastnou, aby se zotavila. (Nebo si to aspoň myslím  🤣) Musím říct, že tento krém je možná ještě lepší než jeho denní verze. Jelikož se vám hned nevsákne, můžete si užít jeho svěžest a tu nádhernou vůni, o které jsem se tu již několikrát zmiňovala.





Abych to shrnula, toto jsou tedy krémy, které vám na 100% doporučuji. Až mi dojdou, půjdu si je znova koupit. A vy běžte také! ❤💋

ČISTÍCÍ VODY + ČISTÍCÍ SORTIMENT

Myslí, že čistící vody a odličováky známe všichni. Ale než jsem se dostala třeba k čistícímu gelu, docela to trvalo. Stalo se to vlastně náhodou. Dlouho jsem toužila po nějaké ''houbičce'' na lepší vyčištění pěti. Brouzdala jsem Avonem, a našla jsem jednu absolutně nádhernou věc na čistění pleti. Ale jelikož na čistící houbičky nemůžete použít odličovací vodu, objednala jsem si k tomu ještě čistící gel.



Bohužel vám musím sdělit, že ta nádherná věc na čistění nepřišla, jelikož byla vyprodaná, a tak jsem doma měla čistící gel, který mi byl prakticky k ničemu. Zkusila jsem tu věc objednat ještě další měsíc, ale opět se opakovalo to stejné, takže mi sestřenka, za což ji moc děkuji, koupila od stejné značky aspoň takovou obyčejnou silikonovou houbičku na čištění. A jsem s ní naprosto spokojená.

Teď ale přímo ke gelu. Mám Exfoliating cleanser od značky Clearskin, kterou pořídíte v Avonu. Je naprosto skvělá, krásně voní, udělá vám pěnu, a máte po ní pleť jak dětská prdelka. Takže vám ji rozhodně doporučuji. Vlastně, obecně tu značku doporučuji. Mají skvělé produkty a dnes jí tu ještě minimálně jednou zmíním.

Ještě bych vám chtěla dát pár rad na to, kdy a jak často tento gel používat. Osobně se mi nelíbí, jak všichni blogeři a youtubeři říkají, že by se to mělo používat každý den ráno, i večer. Ano, samozřejmě, že si večer po celém dni musíte odlíčit, ale na to vám stačí obyčejná micelární voda. Tento gel bych totiž doporučila používat maximálně tak jednou do týdne. Nemyslím si totiž, že kdybyste si ho patlali každý den dvakrát na obličej, že by vám to nějak pomohlo. Naopak si myslí, že by to vaší pokožce jenom přitížilo. Jak se říká, méně je někdy více. 

Pak bych tu ještě zmínila odličovací vodu, a tampony. Abych se přiznala, ještě jsem nenašla odličovací vodu, kterou bych používala pravidelně. Každopádně bych vám chtěla doporučit odličovací tampony od ebelin, které koupíte v dm cca za 27,-. Tyto tampony jsou asi nejlepší, které jsem díky použila, jelikož jsou úplně měkoučké jako polštářek a netrhají se. 



Pokud byste ale nechtěli používat odličovací vodu, mám pro vás ještě typ na odličovací ubrousky. Koupíte je třeba v lidlu nebo v penny, ale samozřejmě i dm a tetě. Je to taková jednodušší varianta, protože ho jenom vytáhnete z pouzdra, utřete si obličej a vyhodíte.  

MASKY A PEELINGY

Masky a peelingy jsou asi nejznámější ohledně péči o pleť. Používá je v dnešní době asi každý. Dneska bych vám tedy chtěla doporučit nějaké masky a peelingy co používám já, a také vám dát tip na DIY pro peeling na rty. 



Začneme tedy asi maskami. Já osobně mám doma dvě, ale používám spíš tu jednu, o které tu dnes budu mluvit.  Je od již zmiňované značky Clearskin a jmenuje se Black mineral mask. Černé masky jsou moje nejoblíbenější, a tak i o této budu mluvit v dobrém. Je výhoda v tom, nebo aspoň pro mě, že není slupovací, což mi vyhovuje, jelikož slupovací masky moc nemusím. Po jejím použití máte skvělí pocit vyčištěné pleti, a prostě podle mě není nic, co bych této masce, a celkově značce vytkla. Na 100% doporučuji! 

Peeling na obličej používám od značky essentials. Mám o už dlouho, tak nevím, jestli ho ještě prodávají, každopádně se jmenuje Coconut Water. Tady asi není nic, co bych kritizovala, ani což bych vyloženě chválila. Za mě je to normální peeling. 



A teď se konečně dostáváme k DIY a ke konci článku. Nedávno jsem našla na internetu něco o peelinzích na rty a o tom, jak jsou důležité, a rozhodla jsem si ho doma vyrobit. Chtěla bych se tady s vámi o něj podělit, abyste si ho také doma mohli používat.

Budete potřebovat: Kokosový olej
Med
Cukr krystal 
Skořice


                                

Dala jsem si do malé mističky 2 čaj. lžíce kokosového oleje, a 2 čaj. lžíce medu. Přidala jsem 4 čaj. lžíce cukru a 1 čaj. lžičku skořice. Všechno jsem to zamíchala, aby se to propojilo, a nakonec to uskladnila v maličké zavařovací sklenici. Můžete ale použít samozřejmě nějakou krabičku od vypoužívané kosmetiky. 



Tak jo, to bude už pro dnešek vše, a příště se zase uvidíme u nějakého lifestylového článku. (A že jich v hlavě mám!) 


Xoxo Clara 💋

You May Also Like

10 komentářů

  1. Kozí mléko mám také odzkoušeno, dokonce jsem tehdy sehnala balení, kde byly oba krémy dohromady za 100 kč, takže pěkně výhodné... fajn krémy, ale teď používám přípravky od RYORU Aknestop (jak krém, tak tonikum a nově zkouším i roll-on), pleť mám velmi problematickou a na to bohužel kozí mléko moc nepomůže :D S čistícími gely zkušenost nemám, já k odlíčení používám jednoduše micelární vodu... jo a DIY vypadá taky zajímavě, třeba někdy vyzkouším :) Pěkný článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Jéé, kde jsi to sehnala? Na ty krémy mrknu 😊 díky za tip

      Vymazat
    2. Ani nevím, možná teta? S kámoškou jsme právě tehdy koukaly, jak tam je vedle sebe za stovku denní, za stovku noční a za stovku oba dva :D

      Vymazat
    3. Děkuji, tak to měli asi nějakou slevu. Budu to sledovat, třeba se mi poštěstí 😊

      Vymazat
  2. Ziaja ma skvelé krémy, tiež ich veľmi rada používam :) A ten peeling na pery si tiež doma robím, je to úžasná vec, najmä keď je chladnejšie a pery sú ozaj vysušené :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ten peeling je skvělí! Děkuji za komentář 😊

      Vymazat
  3. Ahoj, hezký článek. Tuto kosmetiku nepoužívám, ale až spotřebuji Niveu, můžu zkusit něco levnějšího. Jinak k odličování používám přírodní kosmetiku Saloos.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Klári, ten kozí krém taky vyzkouším, děkuji za inspiraci! :)

    OdpovědětVymazat

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...