Jak jsem se snažila natočit video I Story time

by - srpna 18, 2018

Dnešní článek je trošku neplánovaný, ale myslím, že bude stát i tak za to, a tak se na něj můžeme hned pustit. 


 Před pár dny jsem si říkala, že bych vám mohla napsat článek o mých oblíbených písničkách, jenomže jsem si uvědomila, že by asi nikoho nebavilo číst článek o tom, kde bych vypisovala jednotlivé písně, protože to by byla upřímně fakt nuda, a tak jsem se rozhodla, že bych o tom natočila video. Ano, video! Jo, asi si teď říkáte, že jsem šílená, to já si teď říkám taky, ale o tom později. 

 Takže jsem tedy vzala fotoaparát, zatarasila si dveře, řekla ať mě nikdo asi tak půl hodiny neotravuje a pustila se do toho. Ze začátku jsem byla trochu nesmělá, ale pak se to zlepšilo a měla jsem z toho docela dobrý pocit, dokud se mi kamera poprvé nevypnula. Jo, normálně foťák zajel dovnitř fotoaparátu a šmitec. Asi to má nějaký určitý limit na video.



 Tak jsem to spustila znovu a pokračovala v nahrávání. Kamera se mě vypnula tím stejným způsobem ještě jednou, ale nakonec jsem to dotočila. Teď přišla ta horší část... Střih a nahrání videa. Na Youtube kdysi byla funkce, kde jste si mohli sestříhat video, jenomže ta už tam není, takže jsem měla tři části videa a neměla je kde sestříhat. Bohužel mi nešli ani nahrát na youtube, což bylo dost zvláštní, ale prostě to nefungovala. 

 No, takže jsem to asi po 3 hodinách vzdala, bez videa, se ztraceným časem, ale s vtipným zážitkem a dobrým tématem na článek. Proto bych vám chtěla předat tento vzkaz" ,, Když se vám něco nepovede, neztrácejte naději. Podívejte se na to z jiného úhlu, protože zjistíte, že se vám sice nepovedlo to, co jste chtěli, ale povedlo se vám něco jiného."

 Xoxo Clara 😍

You May Also Like

4 komentářů

  1. Jojo, to znám aneb... Když nefunguje to, co by normálně fungovat mělo... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Všechno jde, když se chce.
    S tím vypínáním jsem měl stejný problém. Můj foťák byl v "eco" módu. Po delší aktivitě nečinnosti (když s ním nijak nemanipuluješ) se prostě vypne. Změníš to někde v nastavení. Některé foťáky na to mají i speciální tlačítko. Nevím, jaký máš foťák.

    Pokud jde o střihové programy, existuje spousta programů, co jsou zdarma ke stažení. Sice nenabízejí ty pokročilejší funkce jako placené programy (třeba Vegas nebo After Effects), ale k běžnému střihu bohatě stačí. Mezi takové programy patří například Lightworks, který je sice složitější, nicméně nabízí funkce, které mají i placené programy. Dále pak Avidemux nebo Openshot. Stačí jen hledat na internetu.

    To, že ti tvá videa nešla nahrát na internet je buďto pomalým uploadem (nahráváním na intetnet) nebo že tvá videa byla v nesprávném kodeku, který YouTube nepodporuje. Na to si můžeš třeba stáhnout program FormatFactory, ve kterým můžeš videa, ale i obrázky či cokoliv jiného, převést do jiného formátu.

    Nuže, pokud opět zatoužíš znova vytvořit nějaké video, mysli na tohle. Přeji hodně štěstí. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za dlouhatánský komentář :D Ano, jeden střihový program už mám stažený, a dělám na něm střihová videa, ale k natočení vlastního jsem se ještě nevrátila. Každopádně chci určitě natočit vlog, až budu někde na cestách. Děkuji za rady ohledně toho foťáku, to mi absolutně nešlo do hlavy, čím to může být. Jinak, mám Sony Cyber-shot :D

      Vymazat

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...