SEBEVĚDOMÍ

by - července 31, 2018

 Přemýšlela jsem nad tím, jak na to vlastně se sebevědomím mám, a došla jsem toho názoru, že mi ho ještě trocha chybí, každopádně od doby, co skončilo moje studium na základní škole, se to o dost zlepšilo. Tudíž jsem si říkala, že by nebylo do věci pomoct někomu, kde měl stejné problémy jako já.



 1. Jedním z hlavních věcí, které prospějí na získání sebevědomí, je určitě docela nové prostředí. Pokud se ocitnete někde na novém místě, je nejlepší čas začít budovat si sebevědomí, jelikož vás tam nikdo nezná a tím pádem nepozná, že třeba začnete nějaké věci dělat jinak, než jste dosud dělali a tím pádem na něj utvoříte třeba lepší dojem. Protože co si budeme, pokud někdo postrádá sebevědomí, stává se lehkým terčem šikany, a to myslím nikdo z nás nechce.



2. Sebekontrola. Nevím, jestli tento pojem všichni chápeme stejně, tak vám ho trochu vysvětlím. Když třeba poznáte nové přátele, neměli byste si hned pouštět pusu na špacír. Přeci jenom nemáte tušení, co jsou zač, či vám nechtějí psychicky ublížit. Jenom si to představte. Jste na nové škole a parta holek vás pozve, abyste s nimi šla třeba nakupovat. Vy, jakožto nová chcete získat nové přátele a tak  nadšeně souhlasíte, na tom není zhola nic špatného. Jdete s nimi tedy po škole nakupovat a vyprávíte jim přitom trapné historky, které jste zažila. Společně se tomu smějete a vy se cítíte moc dobře. Druhý den nadšeně přijdete do školy, jenomže zjistíte, že všechny vaše trapné historky teď zná celá škola. Jak se budete cítit? Teď už mi doufám rozumíte, čím myslím tu sebekontrolu. Musíte si být stoprocentně jisti, že jim můžete důvěřovat, než jim řeknete něco hodně osobního, co by mělo zůstat mezi vámi.

3. Škola. Je to další z mnoha způsobů, jak zvládnout sebe sama. Pokud totiž budete chodit na školu, kde se budete učit to, co vás baví, hned se budete cítit lépe a více sebevědomě, než kdyby vás to absolutně nebavilo. Proto vám radím, přísloví "dvakrát měř, jednou řež" platí i v tomto případě. Pokud se rozhodujete, co byste chtěli dělat, na chvíli se zastavte, a přemýšlejte, kdo vlastně jste a co vás vyjadřuje.

4. Sport. Ano, i sport má vliv na vaše sebevědomí. Řeknu vám to takhle. Ten sport nemyslím tak ,že si jím vybudujete skvělou postavu. Ano, i skvělá postava je součástí našeho sebevědomí, ale teď mám na mysli spíš takový ten pocit, když se moříte, absolutně  už nemůžete a když přestanete, i když jste vyřízení, zalije vás takový ten příjemný pocit, že jste to zvládli, a že to, co děláte, děláte hlavně pro svoji duši a ani ne tak pro to, abyste měli plno svalů. Věřte mi, že po sportu je většina lidí velmi příjemně naladěná, a to s naším sebevědomím dělá divy.

5. Správní přátelé. O něčem takovém jsem se zmiňovala již o pář řádků výše u sebekontroly. Pokud kolem sebe budete mít ty správné lidi, kteří vám budou naslouchat a nikdy vás nezradí, budete mít to největší štěstí na zemi. Myslím, že víc o tom psát nemusím, protože mi jistě každý rozumí.


 Doufám že vám tyto typy aspoň trochu pomohli a budu ráda, když mi do komentářů napíšete vaše typy na získání sebevědomí 😃

 Xoxo Clara




You May Also Like

6 komentářů

  1. Ahoj Kláro, myslím si, že je to opravdu hlavně v nastavení a obklopování se lidmi, co prostě potkávat chcete - lidi, co jsou ještě ve škole to mají právě asi o dost těžší. :) Jinak rady: dělat, co tě baví a zlepšovat se v tom.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkně a motivační, na základce jsem taky měla se sebevědomím problémy, naštěstí to je dávno pryč :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc fajn tipy! :) Já donedávna měla se sebevědomím velké problémy, nelíbila se mi moje postava, nikdy jsem nebyla vyloženě oblíbená, kamarádů jsem také nikdy neměla mnoho,... tak nějak se to všechno sesypalo dohromady a nějakou dobu jsem s tím měla opravdu problémy. Naštěstí dnes je vše už v pořádku, hodně mi pomohlo přestat brát všechno tak strašně moc vážně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavně že už je všechno ok ❤😊 pozitivní myšlení nadevše

      Vymazat

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...