OBLÍBENÉ SERIÁLY #2

by - dubna 01, 2018



Vím, že tohle asi není styl úplně všech, ale po dlouhé době jsem si řekla, že by mohl být zase jenom takový oddechový článek, ve kterém bych vám řekla něco o mých oblíbených seriálech. Od doby, co vyšel první seriálový článek utekl už nějaký čas a mě přibilo zase pár zajímavých exemplářů, které byste si neměli nechat ujít. Tak, jdeme na to! Jinak, zde nejdete můj předchozí článek se seriály, kdyby jste chtěli ještě nějakou inspiraci.


 Jako první, a zároveň asi můj nejoblíbenější z těchto seriálů, o kterých vám tu dnes budu říkat, je REIGN, v překladu Království. Možná vás ten název úplně nezaujme, ale když jsem si toho názvu jednou všimla já, musím uznat, že jsem ho nějak nemohla vypudit z hlavy. Na prví díl jsem se pokoušela koukat už asi před rokem, ale koukala jsem prvním pár minut a nijak mě to neuchvátilo, tak jsem to nechala uležet. Před asi měsícem, možná dvěma, jsem si na něj znova vzpomněla a zkusila to ještě jednou. A panebože, to byl tak nádherný seriál.

 Abych vás trochu uvedla do děje, je to vlastně takový historický, romantický, tajemný a životopisný seriál do hromady. Vypráví o Marii Stuartovně, královně skotské, a panebože ( to slovo dneska píši již po druhé)! Ten seriál jsem si opravdu zamilovala. Příběh začíná, když je Marii nějakých čtrnáct let a vrací se na francouzský dvůr, aby se uskutečnil sňatek s budoucím králem Františkem. Řeknu, že na začátku možná, ale opravdu jen možná nebudete mít Františka zrovna rádi, ale pak se do něj zamilujete. Jako fakt. A řeknu vám, až se to stane, už nikdy se ho nezbavíte! František je prostě navždy v našich srdíčkách!!!

 Každopádně, příběh vypráví o jejím životě přesně tak, jak to je podle dějin, takže pokud někdo zná historii Marie, už ví, jak to dopadne, ale i tak si myslím, že je to jeden z nejkvalitnějších seriálů, co jsem kdy viděla.

 A jestli jsem vás do teď nepřesvědčila, ukážu vám obrázky herců, kteří v něm hrají, protože pokud vás nebaví příběh, už jen kvůli tomu, jak například František, nebo Bash vypadají, bych se na seriál koukala, i kdyby mě nebavil. Přidám také trailer!


MARIE A FRANTIŠEK / MARY AND FRANCIS

SEBASTIAN A KENNA



 Jako druhý seriál tady mám opět asi jeden z nejpovedenějších seriálů ever. Jmenuje se Jane The Virgin, a vypráví o dívce jménem Jane, která je omylem uměle oplodněná spermatem jednoho ženatého milionáře, se kterým v minulosti měla jisté pletky. Kdyby ovšem nestačilo jen to, pak tu máme pár věcí, které nemálo míchají s dějem. Jednou z nich je například její babička, která je silně katolicky založená a Jane jí musela "odpřisáhnout", že až do svatby zůstane pannou. Nenechte se ovšem zmást, Janenina babička je velmi milí a hodný člověk. Pak také tu je Janenim přítel, který si ji zrovna chystal požádat o ruku, či její nově nalezený otec. Je to prostě neuvěřitelný kopec srandy, do kterého se zamíchají různé intriky, podvody a tajemno, jelikož Michael, Janenin přitel je detektiv, co řeší případ jistého Sina Rostra, který je s tímto vším nemálo zapletený. Věřte mi ale, že až se do tohoto zapletence zapletete, už se z toho nikdy nerozpletete, protože vás to naprosto uchvátí, a vy budete chtít koukat stále jen na další a další díl. 









 Další z dnešních pěti seriálů, o kterých vám chci něco říci, je Chasing life. Upozorňuji vás, že tento seriál se vám naprosto vryje do kůže, a už nikdy na něj nezapomenete, protože je o leukémii. April, hlavní postava, které ještě není ni třicet, se dozví, že trpí leukémií, a může brzy zemřít.  Z jejího života začínající velmi úspěšné redaktorky, se najednou stane zmatek, a všechno je jinak. Myslím, že byste si ho měli určitě pustit, protože pak budete mít na svět přeci jenom trochu jiný pohled. Hlavně ten, který někdy zažil něco podobného. 

 





 Na tento předposlední seriál jsem začala koukat oprav du nedávno, jelikož ho začali teprv vysílat. Jmenuje se Life Sentance. Hlavní postava je Lucy Hale, kterou můžeme znát ze seriálu Pretty litte liars. Děj vypráví o tom, že hlavní postava, kterou hraje Lucy, měla osm let rakovinu a už jí dávali jenom šest měsíců do konce života, jenomže ejlhe, jako lusknutí prstu se Stella dozvídá, že je vyléčená a má před sebou ještě celí život. Stella je na jednu stranu samozřejmě šťastná, ale na druhou stranu s tím jaksi nepočítala. Neví, co od života chtít, jelikož nemá vystudovanou žádnou odbornou školu, neví, co by měla dělat dál, ale i tak se snaží. Jako oporou je jí její skvělí manžel a rodina, která se kvůli její nemoci úplně rozpadla. Tento seriál určitě stojí za zhlédnutí, má zatím jen čtyři díly, ale už se nemůžu dočkat toho, co bude dál. 

 






 A jako poslední tu mám seriál, který asi všichni znáte, nebo jste o něm aspoň slyšeli, a to Stranger Things. Tomuto seriálu jsem se hodně dlouho bránila, ale nakonec jsme si ho s rodiči pustili a já mu poměrně propadla. Zatím jsme viděli jenom jednu sérii, ale věřím, že i druhá bude stát za to. Nebudu vám tady asi moct popisovat děj, ale je to o tom, že se tam ztratí jedem kluk, a oni ho hledají. Je to hodně nadpřirozený seriál, a musím říct, že jsem se kolikrát opravdu hodně bála. Taky se mi líbí, že je zasazený do devadesátých let,  a že hlavní postavy jsou děti. To totiž není moc časté. 

 




 Doufám, že vám moje tipy byli užitečné a já bych vás chtěla poprosit, abyste mi doporučili nějaké vaše oblíbené seriály, protože já nemám tucha, na co bych se podívala dál a jestli si hned nezapnu nějaký seriál, tak se asi zblázním, atak prosím!😍

 Jinak, příští článek už všude článek z londýna, tak se můžete těšit.

 Xoxo Clara 

You May Also Like

6 komentářů

  1. Vypadá to, že máme stejný vkus na seriály. Viděla jsem všechny kromě Chasing life, tak moc díky za tip, půjdu se na to hned mrknout :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že nejsem jediná. Třeba když někomu řeknu, že jsem koukala na seriál o Marri Skotské, myslí si, že jsem asi upadla na hlavu. Nemáš zač ☺ snad se bude líbit ☺

      Vymazat
  2. Konečně článek s novými zajímavými tipy. Vždycky hledám nějaký seriál a ne a ne nějaký najít. Zaujal mě ten s Lucy Hale a Jane the Virgin.
    BLOG: Svět nad hlavou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ❤ právě, vždycky hledám nějaké nové seriály, a né a né nic najít, tam jsem se rozhodla, že pokud je na tom někdo stejně jako já a hledá nový seriál, dám mu své tipy, jelikož si myslím, že některé z těchto seriálů přeci jenom nezná tolik lidí ☺

      Vymazat
  3. Skvělý článek, na historické seriály moc nejsem, takže na ten se spíš nepodívám. Ale hodně mě zaujalo Life Sentence! No a Jane the Virgin znám a absolutně miluju - i když jsem nějak přestala koukat a teď vůbec nevím, co se děje. Takže rozhodně vím, co dělat po maturitě... :D A Stranger Things je taky prostě jasný...
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ❤ Life Sentence rozhodně zkus ☺ hodně štěstí u maturity! ☺ jinak, u Jane je to teď dost drama, určitě to pak dokoukni ☺

      Vymazat

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...