TOP SERIÁLY #6

by - dubna 17, 2020



 
Krásný den všem, 

 UPOZORŇUJI, ŽE V PRVNÍCH DVOU ODSTAVCÍCH MLUVÍM O ZMĚNĚ VE VYDÁVÁNÍ ČLÁNKŮ. POKUD CHCETE ROVNOU PŘESKOČIT NA SERIÁLY, SJEĎTE TROCHU NÍŽE 😂 (kdyby s tím měl zase někdo problém ❤😉😁)

 než začneme se článkem, ráda bych vás i zde informovala o novém stylu vydávání článků. Pokud mě sledujete, jistě jste zaznamenali, že v poslední době nestíhám dodržovat můj původní plán, což byl článek každý týden s tím, že první týden v měsíci byl rozhovor a poslední shrnutí měsíce. V minulých měsících se ale objevil jistý problém. Vlastně dva. Prvním problémem byla škola, které najednou začalo být víc, přibyly nám praxe, které se někomu můžou zdát jako takový odpočinkový čas, tedy dopoledne s dětmi a hračkami ve školce a odpoledne klídek na zahradě. Jenomže ono to tak úplně není. V mateřské škole výuka neprobíhá hraním si s dětmi, ale opravdovým, samozřejmě upraveným, systematickým učením, kdy reálně velkou část dne strávíme "studiem", i když dětským přístupem. A na takovou činnost je nutné se důkladně připravit. Proto jsem svoje odpoledne, u mě tedy spíš večer, strávila psaním a vymýšlením, "bohužel" ne článků. Každý den jsem popsala cca 7 A4 stran přípravy na nový den + další 2 jsem věnovala deníku z toho dne. Tento problém se ale netýkal samozřejmě jen praxe, i ve škole jsme toho měli, a vlatně pořád máme, značně více, a já tak kolikrát po večerech dělala úkoly, učila se na zkoušení, no, vždyť to znáte. Kvůli tomu jsem nestíhala sepisovat moje nápady, a že jich tedy i přes tu situaci bylo hodně. 

 Druhým důvodem, a to se týká konkrétně rozhovorů, které také značný pátek nevyšly, je to, že jsem si o jeden rozhovor řekla pozdě, protože jsem si stále nebyla jistá, zda mi na to kývnou. Sice tedy kývly, ale bohužel na odpovědi na otázky stále dokola zapomínají, což mě velmi mrzí, protože s touto firmou spolupracuji už poměrně dlouho na různých produktech. Budu se jim muset opět připomenout. Každopádně, původně jsem si myslela, že rozhovor vyjde v lednu. No, ehm, ehm. Je duben a vy to vidíte sami. NIC. Bohužel jsem tak blbá, promiňte mi za to slovíčko, že jsem si mezitím nezažádala o jiný rozhovor, který by díru vyplnil. Další a poslední důvod je, že mi poněkud dochází inspirace na lidi, se kterými bych ten rozhovor udělala, takže pokud o někom víte, budu ráda, když mi to napíšete do komentářů.

 Takže jsem se rozhodla, že místo každý týden budou články vycházet jednou za 14 dní bu´d v pátek, nebo v sobotu, to se ještě uvidí podle toho, co budu více časově stíhat. 

ZDE ZAČÍNÁ ČÁST SE SERIÁLY

 Teď už bych se ale přesunula k tématu dnešního článku, a tím jsou, jak jsem slíbila a jak jste již poznali z názvu, opět seriály. Jistě víte, že seriály jsou mojí nedílnou součástí a já už teď mám v zásobě seriálů na minimálně další dva články. Dnes si povíme o čtyřech. 

 Mám tady ty seriály vypsané od posledního článku, abych ani na jeden nezapomněla, a tak začnu přesně v tom pořadí, co  jsou. Jako první bych tu chtěla vyzdvihnout seriál, který je jak za mě, tak za všechny statistiky a recenze co existují, jeden z nejlepších seriálů VŠECH DOB. Ano, čtete správně. Opravdu bych tento seriál, ještě spolu s Přáteli posadila na ten pomyslný nejvyšší bod všech příček! Jeho jméno je THE GOOD PLACE, a rovnou vám mohu říct, že si v podstatě ani nemusíte číst nějaký obsah, prostě rovnou jděte, a pusťte si ho. Každopádně, pokud si o něj opravdu chcete něco nejdříve zjistit, dobře, jdu na to. 

  Tento seriál je speciální tím, že se odehrává v posmrtném životě. Jako první narazíme na Eleanor, kterou Michael, hlava tohoto "sousedství" (pochopíte v seriálu, to opravdu neumím vysvětlit), přivítá v the good place. Po smrti se totiž nenachází peklo a nebe, ale takzvané the bad place a the good place. Micheal jí provede po sousedství a ukáže jí nový dům, který má být přesně podle jejích zájmů a vzpomínky na život, ve kterém zachraňovala třeba děti v Asii, atd... Také nás seznámí s tím, že každý člověk v posmrtném životě má tu svoji soulmate (spřízněnou duši). Díky tomu Eleanor pozná Chidiho. Všechno vypadá skvěle, až na jeden malý háček, Eleanor totiž vůbec není tím, za koho jí mají. Sice má stejné jméno, ale její vzpomínky patří jiné ženě... Zkrátka a dobře, je na špatném místě. V ději se objevují ještě další dvě hlavní postavy, Tahani a Jason.

 Poslední věci, co bych chtěla o tomto seriálu doplnit je, že konec tohoto seriálu byl prohlášen za ten nejlepší a nejpromyšlenější konec seriálu (nevím, jestli všech dob, nebo jenom desetiletí, každopádně to opravdu stojí za to.) Tentokrát se Američani fakt vyznamenali, takto dobrý konec jsem ještě neviděla.   






 Další seriál, který má na rozdíl od předchozího jenom jednu sérii, a neodehrává se po smrti, je FOUR WEDDINGS AND A FUNERAL. Tento seriál byl natočen podle filmové předlohy. Já jsem tedy film neviděla, ale seriál to byl naprosto boží. Jediné mínus, co bych u některých z vás možná viděla je to, že k němu nejsou titulky, každopádně si myslím, že by tomu mohl rozumět i někdo, kdo angličtinu zase tak moc neovládá.

 Děj začíná na narozeninové oslavě. Tam se v podstatě seznámíme se všemi postavami. Pak přeskočíme o rok déle, kdy se dívka, která tehdy měla narozeniny vdává. A jak to tak v seriálech, a někdy i opravdovém životě bývá, ne všichni si rozumí tak jak by měli. A to nejenom ve špatném smyslu, že? 😉 Celou tuto šlamastiku začne samotný ženich a od té doby to naproste všem změní život ❤

 U této série jsem se neskutečně nasmála, zamilovala a i pobrečela. Takže, kdo má rád takové typické romantické "kusy", jděte to toho, nebudete litovat. 




  Další seriál, který si myslí, že hodně z vás již zná, ale stejně ho sem musím dát, je YOU. Abych se přiznala, tento seriál ještě nemám dokoukaný, protože má tak těžký dopad na psychiku, že jsem si jak u první série, tak i u druhé musela dát pauzu a trochu to vstřebat. Abych vám ale trochu přiblížila, o čem je. Hlavní postavou je Joe, který pracuje v knihkupectví. Jednoho dne tam potká dívku, která se mu okamžitě zalíbí. Jenomže Joe má jistý problém v tom, že jakmile se mu někdo začne líbit, změní se v naprostého stalkera. A pro svoji "lásku", je ochoten i zabíjet, a to nejen jednou... Víc bych to asi nerozebírala. Pokud vás baví takovéto, trochu (dost) psycho, napínavé, a pro někoho možná i romantické seriály, jděte do toho!





 Čtvrtý a zároveň poslední seriál pro dnešek, je IN THE DARK. Upřímně si myslím, že tento seriál je hodně podceňovaný a moc lidí ho ještě nezná, proto bych byla ráda, kdyby třeba díky tomuto článku získal nové fanoušky. Každopádně, na světě je jedna řada a dnes vychází nová! JEEEJ! 

 Abych vám ale trochu popsala základní dějovou linku. Hlavní hrdinka Murphy. U této postavy se mi líbí, že na rozdíl od jiných seriálů, trpí hlavní hrdinka jistým handicapem.  Je totiž slepá.  S Murphy je pro všechny lidi těžké vycházet, protože má dost ironickou povahu, a nikdy si neodpustí žádnou jízlivou poznámku. I přes to má ale pár věrných přátel. Jedním z nich je mladý kluk Tyson. S Murphy se setkávají každý večer a povídají si. Jednoho dne ale Murphy najde Tysona mrtvého. Když ale přijede policie, žádné tělo nenajde, a tak se Murphy musí dát do vyšetřování sama. 





 Musím říct, že tento seriál mě opravdu zaujal, a i když jsem to po prvním dílu chtěla nejdříve vzdát, pak jsem si seriál strašně oblíbila a těšila jsem se na každičkou část. Kromě toho to má výborné ukončení a už jsem zvědavá, o se bude dít v druhé řadě, protože trailer vypadá velmi zajímavě. Kromě toho bych tady ještě chtěla zmínit moji vzdálenou sestřenku a hlavně kamarádku, která dělá k tomuto seriálu titulky. Takže pokud se na tento seriál díváte a máte chvilku, pošlete na stránce s titulky prosím poděkování, nebo hezký vzkaz. A dělejte to takhle u každého seriálu. Nás to nic nestojí a autory to potěší 💛   

 To by pro dnešek bylo vše. Doufám, že jste si třeba odnesly nějaké nové tipy na seriály a budu se na vás těšit za 14 dní! (S podcastem asi dříve, na to těch 14 dní neplatí!)

 Ještě bych se chtěla zeptat těch, co píší blog na bloggeru (pokud tady máme nějaké blogery?), jak vám vyhovuje nová verze? Mě v jak čem, ale někdy mě ty zmatky co dělá dokážou neskutečně vytočit!

 Xoxo Clara
 




 


You May Also Like

4 komentářů

  1. Holka, moc textu. Tohle je nuda a ani se mi to vuuube nechce cist. Nez se doberes k tem serialu mas tam 2 snad nekonecne dlouhy odstavce o necem absolutne jinym. A ty popisky? Hruza. Uprimne dle tveho popisu bych se ani na jeden nepodivala. Prosim bud se nauc psat kratsi, poutavy texty nebo nepis vubec. Nikoho nebavi cist nudny, roztahany romany

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozumím, každému se líbí něco jiného ✌ jinak, text jsem trochu upravila, u jednoho seriálu jsem napsala úplně jiný popis, hold né vždy se na 100% zadaří 😉 PS: víš, že se ten odstavec, kde jsem něco důležitého sdělovala mým čtenářům, kteří tu jsou pravidelně, dá přeskočit? (nemyslím to jako hate)

      Vymazat
  2. Seriál The Good Place je můj oblíbený už snad rok nebo déle. Naprosto ho zbožňuju :). A na In the dark se asi mrknu, zní to zajímavě.

    Verča ze Ztracena v Praze | Co číst a poslouchat? A jak na tom celém ušetřit? | TIPY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, The Good Place prostě nemá chybu 😊 to jsem ráda, že jsem ti poradila nový seriál, určitě koukni, je fakt boží a s nečekaným závěrem! PS: Druhá série má zatím jenom první díl, ale už teď je to opět skvělý! 😉

      Vymazat

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...