TOP SERIÁLY #5

by - ledna 31, 2020




  Krásný dobrý den všem,

   tak je to tady, poslední pátek a zároveň den ledna 2020. Uteklo to neuvěřitelně rychle. Tento článek píši již o týden dřív, než bude vydaný, protože chci dostát svému slibu a naladit se do mého pravidelného postování. Obávám se ale, že to nepůjde bez toho, aniž bych si články minimálně o týden předepisovala a dávala je na plánovač. Také jsem si myslela, že dnes vydám nový rozhovor, ale nakonec jsem si to rozmyslela, nechám si ho příští týden, a tedy na první pátek v měsíci, kdy mají správně rozhovory vycházet.

 Teď už ale pojďme na dnešní téma, čím jsou, jak jste již poznali z názvu, seriály. Pro ty z vás, kteří jste tu třeba nový, vám pro jistotu zopakuji, že jsem milovník seriálů a v podstatě, když na něco koukám, je to seriál, a tak jich mám nakoukáno nespočet. Proto je toto již pátý díl této série.

 Díky jedné šikovné aplikaci, kterou vám hned doporučím, jsem zjistila že mám pro vás přichystaných těch seriálů poměrně dost, a tak je asi rozdělím do dvou dílů, z čehož jeden z nich vydám až někdy, řekněme v březnu, abych to hezky rozkouskovala.

 Když se ale vrátíme k té aplikaci, vlastně jsem na ní narazila díky jedné blogerce, která taky občas napíše nějaký ten článek o seriálech. Jmenuje se TV TIME, a je to nejlepší aplikace na seriály a filmy, která existuje. Je zcela zadarmo a můžete si v ní přidávat seriály které jste viděli, koukáte na ně nebo chcete vidět, stejně tak i s filmy. Počítá vám, kolik hodin jste strávili koukáním na seriály ve svém životě, což pro někoho může být dosti příhodná informace, ale hlavně tam můžete hodnotit a komentovat jednotlivé epizody. A samozřejmě komunikovat s ostatními lidmi, kteří se na ten seriál také koukají.

 Toto mi upřímně na té aplikaci hodně vyhovuje, protože aspoň vidím, jestli existuje někdo, kdo sdílí stejné myšlenky ohledně dějů a tak. A samozřejmě je to dobré v tom, že máte všechny seriály pohromadě. Také vám to ukazuj, kdy bude online nová epizoda a má to celou databázi seriálů, které vám může doporučit, buď jen tak, nebo na základě filtrů, které tam zadáte.

 PROSTĚ, POKUD JSME MILOVNÍCI SERIÁLŮ (NEBO FILMŮ, I KDYŽ JE TO APLIKACE ZAMĚŘENÁ SPÍŠE NA SERIÁLY),TAK VÁM TATO SKVĚLÁ VĚC NESMÍ CHYBĚT!

 Tak, to by bylo asi vše o aplikaci, a můžeme se vrhnout na seriály. Takže, právě jsme se koukla na tu aplikaci a zjistila jsem, že tam mám hned 8 úžasných seriálů, o kterých jsem vám tu ještě neřekla. Rozhodla jsem se to tedy rozdělit na čtyři a čtyři.

 Začneme trochu zlehka, seriálem, který se točí kolem mody, lásky a přátelství. Jmenuje se The bold type a je to podle mě přesně takový seriál, který si rádi pustíte, abyste se odprostili od všech těch vražd a kouzel, kterých najdete v jiných seriálech plno.

 Abych vás trochu uvedla do děje, hlavními postavami jsou tři nejlepší kamarádky, které pracují v časopisu Scartlet. Jedna byla právě povýšena jako autorka článků, druhá je manažerka sociálních sítí a propagace, a ta třetí momentálně pracuje a pozici "sekretářky", ale snaží se dostat do oddělení móda.




V seriálu se točí příběhy o tom, jak to chodí v práci, když jste zaměstnaní u časopisu, probírá se tam přátelství a samozřejmě také vztahy jednotlivých dívek. Jedna z nich má tajný vztah se svým nadřízeným, druhá je momentálně nezávislá a třetí zjišťuje, že muži možná nebudou to, co jí přitahuje.

 Myslím, že pokud potřebujete kvalitní seriál, třeba pro to, abyste si u něj jenom odpočinuli, nebo vás toto téma baví, určitě bych vám doporučila tento. Já právě koukám na čtvrtou sérii, která vychází ( btw, když tohle píši, netrpělivě odpočítávám posledních pár hodin, kdy vyjde nový díl 😁)







 Další seriál, který jsem si pro vás dnes připravila, ponese trochu magickou moc. Abych řekla, pravdu, já na tyhle seriály ( když nepočítáme Stranger things) vůbec nekoukám, ale tohle mě hodně zaujala, možná už jen z toho důvodu, že jsem v knihkupectví několikrát narazila na ty knížky. Jmenuje se A discovery of witches. První věc, co msuím o tomto seriálu říct je, že má nádhernou scenérii a grafiku. Na každý díl se kouká pak už úplně samo.

 Teď už ale k obsahu. Příběh začíná tím, že naše hlavní postava, Diana, při svém výzkumu získá velmi starou knihu, ve které je ukryto, jak byli stvořeni upíři. Tuto knihu ale už po dlouhá staletí nikdo neviděl, a tak se všechny nadpozemské bytosti, které ještě žijí, tedy upíři, čarodějové a démoni, začnou o Dianu zajímat a chtějí získat tu knihu. Diana sama patří do rodu čarodějnic, svoje kouzla ale nepraktikuje, v podstatě je neumí ovládat, pracuje jako historička. V rámci knihy si jí vyhledá Matthew, upír, který pracuje na výzkumu toho, proč upíři pomalu ztrácí svoji moc. Jenomže mezi Dianou a Matthewem nepůjde čistě o pracovní vztah, bude to zakázaná láska mezi "stvořeními". A to se ostatním nadpřirozeným bytostem líbit nebude...




 V tomto seriálu naprosto miluji to, že se na jednu stranu zaměřují na tu magii a nadpozemské schopnosti, ale věnují se také lásce a romantice. Dobře mezi tím balancují, i když bych řekla, že láska má trochu navrch. To mi ale vůbec nevadí. Naopak je to to, co se mi na tom líbí, protože jak už jsem řekla, ty nadpřirozena nemám moc ráda, kdežto romány miluji 😘 Myslím ale, že každý si tam najde to své.






 Teď se přesuneme od jednoho druhu nadpřirozena k trochu jinému druhu, spíše detektivnímu, ale pořád se tam bude něco nadpřirozeného odehrávat. Seriál se jmenuje Manifest. Na tento seriál jsem se začala koukat, když na mě na youtube vyskočila random reklama s ním. Po té minutě a půl jsem věděla, že to prostě musím zkusit, i kdyby to mělo být něco podobného jako Lost.  udělala jsem dobře, protože ten seriál je skvělý.

 Děj začíná tehdy, kdy se z dovolené vrací Ben s manželkou a dvojčaty, jeho sestrou a rodiči. Jejich letadlo je ale bohužel ze záhadného důvodu přeplňené, a tak nabídnou pasažérům finační obnos, když počkají na další let. Jelikož jedno z dvojčat má rakovinu a potřebují peníze na jeho léčbu, Ben se rozhodne, že počká. Nakonec s ním zůstane právě jeho syn s rakovinou a jeho sestra. Vše probíhá v pořádku, až na jednu nepříjemnou turbulenci, kterou ale v pořádku zvládnou. Problém nastává v té době, kdy letadlo 821 přistane na půdě New York, pět a půl roku od jejich vzletu.



 Nikdo nic nechápe, každopádně pasažéry jsou vyslechnuti a propuštění domů. Jako kdyby toho nebylo málo, od jejich příletu se jim začínají dít divné věci. Slyší hlasy, svoje hlasy, ve své hlavě, které jim napovídají, když se děje něco špatného... Říkají jim callingi...

 Pokud vás tento seriál jen trochu zaujal, pusťte si ho. Pokud máte rádi Lost, pusťte si ho. Pokud vás nezaujal, pusťte si trailer, který vám to vysvětlí trochu lépe, je to docela složité na vysvětlení. Každopádně, určitě stojí za to, podívat se aspoň na jednu epizodu! ❤








 A poslední seriál, který jsem si pro vás dnes připravila, bude trochu speciální. Je to totiž seriál ve španělštině. Nebo takhle, je to netflix seriál, originální dabing je ve špajně, najdete ale i anglický a možná i český. Já osobně se koukala ve španělštině s titulky v češtině, protože jsme chtěla trochu rozvíjet moji španělštinu. Jmenuje se Elite.

 Co se týče obsahu, tak děj se odehrává ve dvou liniích. Začíná to výslechem žáků, protože byla zabita jedna studentka. Bohužel se ale v první dílu ještě nedozvíte která, nebudu vám to tedy prozrazovat, i když je to možná jasné. Druhá linie jde normálně od začátku příběhu, kdy do prestižní školy nastoupí tři nový žáci, kteří se tam dostali díky stipendiu. To mají proto, protože jejich škola vyhořela.



 Tyto žáci nejsou zrovna moc oblíbení, hlavně u některých lidí, hlavně díky tomu, že jsou z té "nižší" společenské vrstvy. V průběhu seriálu se rozvíjí jejich příběh na této škole, jejich milostné životy, atd...

 Tento seriál mě zaujal hlavně těmi prostřihy výslechů a místa činu s životem před vraždou. Můžeme tak tedy pozorovat potencionální vrahy a porovnávat jejich chování před a po. Musím říct, že já jsem si hned v prvním díle někoho tipla, ale pak jsem už nad tím neuvažovala, protože jak už to v detektivkách bývá, vše je strašně zamotané a podezřelé by mohli být všichni. Jak se ale ukázalo, můj tip byl správný. Zajímalo by mě tedy, zda je tady někdo, kdo už to viděl a zda si třeba také netipl tu správnou osobu.








 Mimochodem tento seriál má zatím dvě série, čekáme na třetí ❤ nemůžu se dočkat, protože na konci druhé se stal docela velký zvrat, tak jsem zvědavá, jak to bude pokračovat.


 Doufám, že vás nějaké moje tipy zaujali. Napište mi schválně do komentářů, zda jste třeba už nějaké tyto seriály viděli a jak se vám líbily! Také se mlžete podívat na moje předchozí články na toto téma, najdete je v rubrice seriály.

 Xoxo Clara

You May Also Like

5 komentářů

  1. Ze seriálů znám jen Manifest, jinak zbytek je pro mě až moc pro mladistvé :D

    OdpovědětVymazat
  2. The Bold Type taky sleduji, skvělý seriál. A discovery of witches mám rozkoukané. A Elite nevypadá vůbec špatně. :)

    OdpovědětVymazat
  3. The Bold Type mě asi z těchto seriálů nejvíce zaujal. Takže si ho zkusím pustit. Potřebuji nějakou oddychovku. :-D

    OdpovědětVymazat

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...