ROZHOVOR ZTRACENA V PRAZE

by - září 06, 2019



Krásný dobrý den všem,

 dneska opět pozdě, jelikož mi vybouchl rozhovor na tento měsíc a musela jsem dva rozhovory tím pádem přesunout, absolutně jsem nestíhala, ale snad mi to odpustíte a i tak si užijete článek. 



 Proč jsi s blogem začala? Klasická otázka, která nemoha chybět!

 Proč jsem s blogem začala? No asi mě bavilo psaní. Nejsem si úplně jistá, protože mám trochu problémy s pamětí, haha . Můj první blog jsem založila, když jsem byla na základce a chtěla se kreativně vybít. Dokonce ještě funguje, ale je to spíš vtipná vzpomínka než cokoliv jiného. Aktuální blog jsem založila v roce 2012. Přidávala jsem tam různé články ohledně módy, nehtů, kosmetiky a tak. Pak jsem psala o cvičení a receptech, protože jsem měla období každodenního šílenýho cvičení. Docela se to setkalo s úspěchem, spousta holek moje články četla a komentovala. Pak jsem psaní utnula. Pár článků jsem napsala v roce 2016-2017, ale nic moc. A poslední aktuální fáze trvá od minulého června. Já nepsala z důvodu, že jsem se trápila s nízkou návštěvností. Pak jsem si říkala, že je mi to fuk a že budu přidávat to, co chci – šminky, knihy, úvahy, cvičení, filmy, seriály, tipy a triky… Předtím jsem myslela, že úvahy na blog nepatří, ale protože je miluju, tak jsem se překonala😁






Máš nějaké vzory? Pokud ano, koho?

Hele, spíš ne. Můj vzor je moje máma, protože i přes všechny 💩 je naprosto úžasná, obětavá a fakt chytrá. Inspiruje mě být v budoucnu dobrou mámou. Já jsem si vzorem spíš sama sobě, nerada se porovnávám. Dělala jsem to jako mladší a hrozně se mi to znechutilo, protože mi to nic nedalo. I když kecám… můj vzor je Otto Bohuš a Pavel Šenkapoun. Oba dělají copywriting jako já, ale jsou tak dobří, že to ani není možný😁. Otto si vydělává těžký prachy a Pavel na mě zase působí vyrovnaně, mile a nad věcí. Spíš mám tedy profesní vzory.

Proč právě blog s názvem Ztracena v Praze?

      Ono to jen zrcadlí pravdu. Jak k tomu došlo? Byla jsem s kamarádem venku a říkala mu, že i když jsem Pražák jak poleno, nejsem schopná se v Praze zorientovat. A on řekl, že jsem Ztracena v Praze. Hned se mi to zalíbilo a já svůj blog přejmenovala. Takhle se blog totiž nejmenoval. Což je asi pro některé novinka.


Tady jsme se zasmála, protože je to podle mě fakt originální způsob, jak pojmenovat blog. 😀

Co máš na sobě nejradši?

      Na sobě mám nejradši upřímnost, empatii, vřelost a schopnost se pro něco zapálit. Obecně se mám ráda, takže se ráda chválím😁. Ale byla to složitá cesta...

      Jak často cestuješ do zahraničí a jaká je tvoje nejoblíbenější země?

      Jéje, tohle není otázka vůbec pro mě. Já totiž moc necestuju. Ráda si šetřím, takže cestování zatím lehce zanedbávám. Ale mám v plánu pracovat externě v nějaké jiné zemi, tak si to vynahradím. Moje nejoblíbenější země z těch, co jsem navštívila, je Španělsko. Tam se mi moc líbilo. A ačkoliv jsem tam nikdy nebyla, tak mám ráda Vietnam a Dánsko. Nejoblíbenější město je Praha.
     
      Co je tvůj největší sen?

      Dělat to, co mě baví. A musím říct, že teď se mi to plní, takže jsem šťastná jako blecha. Bojím se, že se mi ten sen jednou rozplyne a já se probudím. Ale zatím, ťuk ťuk, je vše ok. A abych byla přesnější, tak mě baví digitální marketing. Teď dělám copywriting a chystám se na sociální sítě a SEO.

       Co bys poradila začínajícím blogerům?

      Dávat si pozor na slovosled, gramatické a pravopisné chyby. To je to nejhorší, co na blozích vídám. Chyby. Protože mě psaní baví a sama svoje chyby musím „vidět“, tak si jich všímám i jinde. Což je někdy otravný😁. Než článek vydáte, tak si ho 2x přečtěte. V klidu a třeba až za několik hodin. Nebo ho dejte přečíst kamarádce, mamce, příteli… Dále neformátovat článek na střed, je to příšerný zvyk a spousta čtenářů odejde, protože to pro lidské oko není přirozené. Pak zvýrazňovat slova/věty, tvořit odstavce a nepoužívat složitá souvětí. Já mám například problém se slovosledem, což je trochu peklo, hrozně těžko se toho zbavuje. Co se týká témat, tak to prostě chce zkoušet. Můžete psát o jednom tématu nebo o x, to je už záleží na Vás🙂.

Kdybys mohla, co bys světě změnila?

      To je hodně těžká otázka… Já bych u lidí asi zmírnila aroganci a zvýšila jejich ohleduplnost. Já jsem obvykle hodně ohleduplná a snažím se, co nejméně překážet, ale lidi to ani neocení, ani nechápou. Myslím, že kdyby lidi byli víc v klidu, tak by se žilo lépe. Pak by se mohli zaměřit na problémy, které Zemi trápí.
   
      




 Proč jsi začala s Youtubem?

Nooo, já jsem začala a poměrně rychle skončila. Ale začala jsem kvůli tomu, že se ráda dělím o tipy a triky. Baví mě šminky, filmy, knihy a baví mě to předávat dál. Takže jsem se chtěla víc přiblížit lidem a rozšířit okruh lidí, kterým bych mohla poradit, pomoci nebo je inspirovat.

Jak se ti líbí tento koncept rozhovorů s blogery?

Je to paráda, fakt mě to baví. Myslím, že tohle propojování je naprosto boží a palec nahoru za to, že jsi s tím začala.



Za to teda upřímně strašně moc děkuji! A jsem ráda, že to čtete a baví vás to. A taky se mi vás hodně přihlásilo a já doufám, že se mi jednou podaří vás všechny do tohoto rozhovoru dostat a poznat vás! Děkuju všem!





Pardon, jestli jsou dnes v tomto článku chyby, píši ho v takové ošemetné situaci, kdy se všechno s prominutím totálně pokazilo a můžu za to tak trošku já... Ach jo, že nemůžu držet jazyk za zuby. Proto všechny chyby opravím v následujících dnech, až na tu bude trochu víc času, a hlavně myšlenek a nervů. Děkuju za pochopení!

Xoxo Clara  












You May Also Like

0 komentářů

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...