RADY PRO ZAČÁTEK NA BLOGU

by - září 13, 2019




Krásný dobrý den,

 dnes jsem tady opět o trochu později, než bych chtěla, ale důvody jsou následující. Včera když jsem článek psala, byla jsem tak unavená, že jsem si musela jít lehnout a článek tak rozepsala jenom do půlky. Druhý důvod je pak ten, že jak jsem byla ospalá, zapomněla jsme si ho uložit, a tak ho teď píši celý odznova.

 No, každopádně, i přes tyto poměrně srandovní potíže jsem tu a přináším vám, hlavně tedy začínajícím blogerům tři rady, které mi v začátku blogování nikdy nikdo neporadil a myslím, že by se mi bývaly hodily.

 Jako první tady máme tuto větu. Ústřední téma je důležité. Myslím tím téma vašeho blogu. Protože když si to přiznáme, v dnešní době je tady tolik lidí, co píší blog a je tak téměř nemožné se prosadit. A už vůbec ne s lifestyle blogem. Ano, teď si asi říkáte, že já asi nejsem zrovna ta pravá, co by měla toto radit, když také provozuji lifestyle blog. To s vámi asi musím trochu souhlasit. Ale na druhou stranu si myslím, že na svém blogu jedno takové ústřednější téma mám. A to jsou mé rozhovory s blogery. Sice s nimi teprve začínám a ještě je nemám tak vyladěné, jak bych chtěla, ale chci se v nich zlepšovat a dělat je třeba i na profesionálnější úrovni v rámci mého blogu. Uvidíme.

 Každopádně abych se vrátila k tématu, myslím si, že pro dnešní dobu je dobré, aby váš blog měl jedno ústřední téma, maximálně dvě podobné, kolem kterých se váš blog bude v 70 - 80 % točit. Těch pár zbylých procent pak můžete věnovat na články o odlišných tématech, které vás také zajímají. Avšak ta většina blogu by se měla zaměřovat právě na to, díky čemu si vás lidé lépe zapamatují. Například když budete psát recenze na knihy, lidé si k vám budou chodit pro rady a doporučovat vás jiným lidem, kteří rádi čtou. To samé se cvičením. Když ale budete mít na blogu všehochuť, nikdo si vás nespojí s ničím konkrétním, a tak budete mít menší návštěvnost.

 Druhá rada se týká mobilní aplikace. Já osobně sice většinu článků píši na notebooku, ale někdy, když jsem pryč, nebo nestíhám, potřebuji článek napsat na mobilu. Můj blog je na Bloggeru, a tak jsem hledala na internetu různé tipy na aplikaci, která bude s Bloggerem propojená. Nikde jsme však nic nenašla. Na Google Play jsem tehdy našla jenom oficiální aplikaci od Blogger, ta mi však naprosto nevyhovovala, protože byla vzhledově naprosto nedostatečná a to mě osobně docela dost vadilo. Nedávno jsem ale našla aplikaci Login, která je propojená s Bloggerem a vzhled a funkce má naprosto fantastické. Určitě vám tedy radím tuto aplikaci si stáhnout, protože až jednou budete něco potřebovat napsat na blog z mobilu, je to mnohem lehčí, než jít do Googlu a psát to tam!





 A třetí a pro dnešek moje poslední rada jsou facebookové blogerské skupiny. Na tyto skupiny jsme přišla bohužel až poměrně nedávno, je to asi půl roku zpátky. Jsou to vlastně různé skupiny vytvořeny z lidí, co píšou blog, nebo třeba točí na Youtube. Sdílejí tu své články a videa, navzájem se podporují a články sdílí dál. Nebo si také navzájem radí s různými problémy a odpovídají na dotazy. V těchto skupinách se nejenom dostanete do povědomí ostatních blogerů, ale také poznáte spoustu nových krásných blogů. Každý si tam najde to své. Takže pokud v těchto skupinách ještě nejste, rozhodně si je vyhledejte a zkuste se přidat, rádi vás tam uvidíme!

 To by tedy pro ode mě bylo pro dnešek vše. Přeji vám přeji hodně zdaru ve vašem blogování a krásný zbytek dne!

 Mimochodem podívejte se na mé nové Multicouples video! Myslím, že se mi hodně povedlo!
😍 😍




Xoxo Clara 

You May Also Like

4 komentářů

  1. Super rady :) na blogerske skupiny jsem taky narazila až nedávno ( po 9 letech blogovani) a třeba i tvůj článek jsem tam našla. Je skvělý, že člověk pak nemusí sledovat hodně blogů a hlídat kde je co nového, ale přečte si treba super článek i na blogu, který píše i témata, která ho normálně nebaví a tak ho pravidelně nesleduje. A to s tou aplikací je zajímavý. Já často píšu základ článku právě na mobilu treba po cestě ze školy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji 😊 právě, to se mi na tom líbí... Tak to doporučuju si jí určitě stáhnout, jenom to teda nezapomeň vždy uložit 😁

      Vymazat
  2. Blogerské skupiny jsou super, jen teda člověk musí narazit na tu správnou. V některých se jen sdílejí odkaz za odkazem a člověka to ani nebaví. Je třeba k tomu přidat nějakou otázku, nebo něco, aby uživatel případně mohl intereagovat :) Blogger nemám, ale aplikace zní jako super pomcník, osobně si články předpřipravji na sdíleném souboru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím souhlasím, takové skupiny jsou podle mě úplně k ničemu a nic lidem nepřidají. I když, když se nad tím tak zamyslím, v pár takových také jsem, ale vždy se svůj článek snažím doplnit nějakou otázkou a rozproudit tak konverzaci 😊

      Vymazat

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...