UŽITEČNÉ TIPY DO ANGLIE

by - srpna 23, 2019


Krásný dobrý dne všem,

 ano ano, vím, že to vychází dnes pozdě. Vlastně měl tento článek vyjít už dnes ráno, ale jaksi jsem nestíhala, jakože vůbec, a tak je pátek večer a já ho teprve sepisuji.

  A ano, vím že toto je už třetí článek o Anglii v tomto měsíci, ale nedávno jsem se z ní vrátila a chci se s vámi podělit o zbytek mých fotek a taky pár užitečných rad, které se vám budou zaručeně hodit, pokud jedete do Anglie poprvé. Také se s vámi podělím o nějaké tipy, jaké místa navštívit a jaké naopak nemusíte.

 Začala bych asi těmi tipy.




 Pokud budete cestovat městkou dopravou, prosím vás, zvedněte ruku, jako když si stopujete taxíka, protože vám ten autobus jinak nezastaví, i přesto, že stojíte na zastávce jediní a upřeně na ten autobus zíráte. Věřte mi, bude se vám to hodit. My jsme na to hned první den, kdy jsme jely do školy dřív kvůli rozřazovacímu testu zapomněly a měly jsme sakra štěstí, že za ním hned jel další, naštěstí do stejného města, akorát na jinou zastávku.

 Další tip mám ohledně zásuvek. Nezapomeňte si pořídit redukci!  Každopádně, až přijedete, a budete si chtít zapojit nabíječku, určitě zjistíte, že to nefunguje. Nepanikařte, vaší redukcí to není. V Angli totiž mají zásuvky na vypínače, takže je to na 99% tím, že ji máte vypnutou. Zapnutou ji poznáte tak, že je vidět takový červený proužek (to ovšem nevím, jestli mají všude).



A teď k tipům co navštívit. Určitě navštivte Stonehenge, pokud o tom přemýšlíte, protože to je nádhera. Možná trochu předražený, ale určitě to stojí za to, aspoň jednou  životě to vidět.  když už tam budete, zajeďte i do nejbližšího městečka, doufám, že to napíšu správně, Salisbury. Je to překrásné městečko, s moc hezkým chrámem. Já teda nejsem věřící nebo něco takového, ale tyto stavby se mi vždy moc líbí. A kromě toho tam mlžete zajít i do pár obchodů. Všechno tam je na jednom místě.




Jurrasic coast. Když jsme se rozhodly, že pojedeme sem, nic moc jsem od toho neočekávala. Doufala jsem jenom, že to bude stát aspoň trochu zato, když už jsem za to dala ty peníze. A bylo to nádherný. Přímo na tom oblouku jsme strávily asi hodinu a dělaly milion fotek a kochaly se tou krásou. A pak se ještě prošly krásnou procházkou po útesech. Jediný mínus tam byl ten šílený vítr!



Tak jo, to by bylo pro dnešek asi vše. Vím, že je to poněkud krátké, ale zítra razíme do Legolandu, a já se teď musím trochu vyspat, protože razíme ve tři hodiny ráno!

Budu ráda, když mi do komentářů napíšete svoje užitečné tipy a nebo nápady na výlety!

Xoxo Clara




You May Also Like

0 komentářů

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...