ROZHOVOR BLOGERKA KLARKA

by - srpna 02, 2019






Krásný dobrý den,

Pokračuji v tom, co jsem slíbila a postuji rozhovor s Klárkou Pavelkovou z blogu Blogerka Klárka.  Její blog najdete zde.

Doufám, že si článek užijete!

Jako první jsem samozřejmě začala s úplně klasickou otázkou. 

Jak jsi vlastně s blogem začala?

 Ono se to zdá jako strašně snadná otázka, ale zdaleka tomu tak není. Ty první impulsy asi přicházely, když jsem na sociálních sítích začala objevovat stále více blogů a blogerek. Začalo mě to tak nějak lákat. Stejně jako natáčení videí. Ale na to jsem moc velká stydlivka. Až jsem se jednou zhoupla a řekla si, že to zkusím. Tak jsem založila fitness blog. Ten jsem vedla asi rok. Ale pak mě to omrzelo. Nenaplňovalo. Dlouho jsem přemýšlela, co s tím. A nakonec jsem jej zrušila. Pak mi ale začalo psaní chybět. Chtěla jsem tvořit znovu. Všechno. O sobě. Co se zrovna naskytne, na co bude nálada. Tak jsem se pustila do tvorby osobního lifestyle blogu. A ten vedu do teď. Impulsem tedy bylo prostě zkusit něco nového a následně to přerostlo v část mých dnů. 

Pak jsem se zeptala, zda má blogerské či jiné vzory, které ovlivňují její tvorbu.

 Asi úplně ne. Ale hodně se mi líbí, jak se vypracovala Péťa Elblová, co všechno se jí podařilo a co všechno momentálně stíhá a tvoří. Má moc hezký Instagram, píše články, natáčí videa a ještě má rozjeté projekty. Žije tím. A já jí to moc přeju. Takže asi jen ji bych sem tak nějak zařadila. Jinak blogerscénu vyloženě nesleduji, občas mrknu na nějaké články, popřípadě na to, co nasdílí blogeři v naší malé (docela osobní) skupince.

Zajímalo mne také, jestli má nějaké téma, co na blogu preferuje, co čte ráda u ostatních a podobně. 

  Ty brďo, asi úplně ne. Ráda mrknu na knižní recenzi, když je to můj žánr, na úvahu, nákupy, sem tam něco cestovatelského. Prostě tak různě. Co mě zaujme... 
A o čem já nejraději píšu, to ti asi taky úplně nepovím. Baví mě všechno, proto mám lifestyle blog, abych mohla psát, na co budu mít chuť a nenarušilo to celkový koncept. Takže tak. 

Jelikož jsem chtěla o knížkách mluvit už od samého začátku, tato odpověď se mi hodila pro další otázku. Jaký typ knížek nejraději čteš?

  Pár jich tam je. Ale moc číst nestíhám, bohužel. Čeká mě příští rok maturita, tak se budu muset pustit do maturitní četby. Takže na nějaké jiné, zajímavější knížky, které bych si sama vybrala, nebude čas už vůbec. Ale jinak nějaké oddechové, romantické...



Tady bych ještě jednou chtěla popřát pro následující maturitu hodně štěstí! 

A co se také týká maturity? Zaměstnání. Zeptala jsem se tedy, zda nějaké vysněné povolání, které ji láká.

 Láká, jedno konkrétní, ale nechci to zakřiknout, tak jej nepojmenuji. Potřebuji na něj totiž VŠ a potřebuji se na ni dostat. Tak radši... :3

V následující otázce jsem se vrátila zpět k blogu. Zajímalo mě totiž, jak na její blogování reaguje její okolí. 

 Mamka kouká na každý článek, taťka sem tam mrkne. Přítel vidí každý text ještě před vydáním nebo hned po. Kontroluje překlepy atd. Přátelé to buď vědí, ale nekomentují, nebo nevědí. Občas je celkem legrace, když někde na poli nebo na zahradě něco fotím, mám u toho celkem vtipné pózy, pravou nohu metr a půl od levé, zadek v mracích, a procházejí lidé. Ty výrazy mě fakt baví!
  
Musím říct, že jsem ráda, že hodně lidí okolo blogerek to bere takhle dobře. Jsem ráda, že lidé podporují své blízké v tom, co dělají. 

Otázka, která se týkala toho, jak dlouho bloguje, nemohla chybět!

 Tento blog mám od roku 2016, v březnu to byly tři roky. Ale musela jsem teď mrknout, z hlavy si to nepamatuji. Není to pro mě úplně důležité. 

Musím říct, že toto je zajímavé. Zjistila jsem totiž, že mnozí lidé si velmi zakládají na tom, co jak dlouho kdo dělá a podle toho lidi hodnotí. Jsem ráda, že se ještě najde někdo, kdo si těchto věcí moc nevšímá. 

Nechyběla ani otázka, co ráda dělá ve volném čase kromě blogování.

 Jasně. Jsem hodně aktivní člověk, dělám pořád něco! Hraju florbal. Když nemám tréninky nebo zápasy, cvičím doma. Máme pejska, takže chodíme na procházky. Tvořím charitativní věci do aukcí pro útulky. Chodím na brigádu. Občas doučuji. Bohužel se (občas) i dost učím. Jinak trávím čas s přítelem a rodinou.

Co bys doporučila začínajícím blogerům?

 Nechat si poradit. Já sama jsem tedy neměla problém s gramatikou, ale občas když vidím nějaké mladší blogery, nedá se to číst. A odcházím. Takže když je mu doporučeno, aby to dal před vydáním někomu přečíst nebo si nastudoval pravidla, měl by to udělat. Totéž co se týká designu. Když se dozví, že žluté písmo na růžovém pozadí prostě nejde číst, měl by se nad tím zamyslet. A neměli by se do ničeho nutit. No a, že někdo vydá článek každou středu. No a, že teď letí kosmetika. Prostě by měli zůstávat sami sebou, psát podle sebe, svého času a svých zájmů.

S tímto naprosto souhlasím, a jak už jsem napsala Klárce, sama se touto radou snažím řídit. I když s tím mám někdy problém. Vím ale, že pokud si nenechám poradit, budu stále dokola opakovat stejné chyby a nikam se neposunu. Proto se s tímto ztotožňuji a začínajícím blogerům doporučuji to samé!

A poslední otázka zněla takto: Jak bys popsala pár slovy tento rozhovor?

 Moc příjemný. Při odpovědích jsem se cítila, jako bych si povídala s kamarádkou. Děkuju.

Já taky děkuju. Jsem ráda, když můžu tyto rozhovory s blogery dělat a dozvědět se tak něco zajímavého i o jejich soukromém životě. Proto se nezaměřuji až tak moc na jejich tvorbu, spíš na to, aby čtenáři poznali, že jsme všichni jenom lidé, děláme chyby, učíme se z nich, a to všechno akorát předáváme dál prostřednictvím našich blogů. 



Doufám tedy, že jste si dnešní článek užili, dozvěděli se něco zajímavého o Klárce z blogu Blogerka Klárka a budete se těšit na další článek, který vyjde za týden, a bude to shrnutí za první týden mé dobrodružné cesty, která mě čeká již tuto neděli!


Xoxo Clara




You May Also Like

2 komentářů

  1. Super rozhovor, Klárky blog často navštěvuji. Sedí mi její styl psaní :) Možná bych měla poznámku k větě 'Já sama jsem tedy neměla problém s gramatikou'.. Hodně chyb se dá najít i pomocí funkce pravopis ve Wordu, nebo Google Doc :) Sem tam také na blog pronikne nějaká bota, ale stává se :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji 😊 ano, Word používám, ale vždycky mi tam nějaká a chybka proklouzne....

      Vymazat

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...