PŘEMÝŠLÍTE NAD ZMĚNOU? ZKUSTE KADEŘNICI!

by - července 19, 2019

POSLEDNÍ FOTKA PŘED KADEŘNICÍ 😂😂
  Krásný dobrý den vám všem!

Dnes bych s vámi chtěla probrat jednu věc, týkající se vlasů, kadeřníků a tak dále. Věřím, že nejsem jediná, kdo někdy přemýšlel o změně účesu, ale nebyli si jistý, zda na to má vůbec odvahu. Tento problém jsem řešila docela nedávno, když jsem si řekla, že si nechám udělat ofinu.

Už delší dobu jsem přemýšlela nad nějakou změnou, ale pořád jsem nemohla přijít na to, co by to mělo být. Nebo takhle, abych to upřesnila. Přemýšlela jsem nad změnou účesu. Ani nevím proč, prostě se mi to tak rojilo v hlavě. Dlouho jsem nad tím tápala, chodila od jedné věci k druhé, ale nějak mi to nenaskakovalo. Nevěděla jsem, co vlastně chci.

A pak jsme koukaly s babičkou na Pýchu a předsudek (pro ty, co mě znají osobně, tu mám poznámku: ano, zase jsem se koukala na Pýchu a předsudek, asi po 7) a jak jsem tak koukala na Kieru, došlo mi to. Najednou jsem věděla, co chci s vlasy. Jak jsem viděla tu ofinu, přišlo mi, jako by se najednou všechno to, nad čím jsem dumala, rozluštilo. Chtěla jsem ofinu. Po dlouhých letech se vrátit zase zpět k účesu, který jsem měla jako malá holka.

Takže začalo pátrání. Ještě ten večer, kdy babička šla už dávno spát, já serfovala na internetu, a hledala různé články o ofinách, a jaký typ se hodí k jakému obličeji. Měla jsem přibližnou představu toho, co bych chtěla udělat, ale bála jsem se, aby to neskončilo jako předtím. A musím teda říct, že na to, kolik článku je na internetu, moc jsem se toho nedozvěděla. Nebo takhle, dozvěděla jsem se toho možná až příliš. Něco jako to, že má zároveň kulatý, oválný a hranatý obličej a hodí se ke mě různé druhy ofin, (to záleželo na článku, každý radil něco jiného). Já se tak dozvěděla úplný nic.

Proto jsem druhý den rozjela poněkud jiný výzkum. Najela jsem na pinterest, a ze všeho nejdřív jsem hledala ofiny jen tak. Našla jsme si pár favoritů, ale tím můj průzkum ještě zdaleka nekončil. Začala jsem si hledat moje oblíbené celebrity, u kterých vím, že měli ofinu, a snažila se najít šťastlivce, který bude mít podobný obličej, jako já. A našla jsem! Byla to Lea Michele, která  hrála v Glee, pokud někdo znáte.

Zjistila jsem, že máme dost podobný tvar obličeje, a tak její ofina rozhodně zvítězila. Našla jsem si několik obrázků, kde byla dobře vidět její ofina. A tím se tak nějak rozhodlo. Jakmile jsem totiž měla přesně ten tvar, který jsem chtěla, najednou jako by nebylo cesty zpět. Jedinou překážkou bylo to, že moji rodiče se ségrami byli právě na dovolené, a tak jsem se rozhodla počkat, než se vrátí, abych jim ofinu ukázala, a domluvili jsme, jestli si jí vůbec nechám ostříhat.

Pak ale přišel menší zvrat. Ukazovala jsem mojí sestřenici obrázek té ofiny, a ona mi řekla, že v tom týdnu jede ještě s mojí druhou sestřenicí za nějakou jejich profesionální kadeřnicí, a mohla bych jet s nimi. Chvíli jsem sice váhala, ale pak jsem se přemohla, a napsala mámě o tom, co bych si chtěla nechat ostříhat, a zda nebude vadit, když se sestřenkou půjdu k té kadeřnici. Dostalo se mi kladné odpovědi, za což ještě jednou moc děkuji, a já tak v pátek odpoledne vyrazila k babičce a dědovi, abych u nich přespala, a následně druhý den jela vlakem za sestřenkami. 

S kadeřnicí jsem účes ještě samozřejmě probrala, a pak nastal ten osudový okamžik. Doporučuji vám, abyste si na takovéto účesy došli opravdu k nějaké kvalitní kadeřnici. Abyste měli nějakou představu, co jsem vlastně chtěla, tak to byla prostříhaná ofina, která je z každé strany trochu delší. Myslím si, že to ostříhala přesně to, co jsem chtěla, a tak nemůžu být spokojenější. Tu měnu to už opravdu chtělo. Kromě toho si teď budu dělat ještě trochu světlejší barvu, víc k té mé přirozené, protože prý už mám přepigmentované konečky, a barva je tak příliš nepřirozená, tak uvidíme, jestli se mi to chytne. 

OBRÁZEK FOCENÝ JEŠTĚ U KADEŘNICE 😆
Tak, to by byl tedy takový můj storytime ohledně nového účesu. Ale to nebyl jediný účel tohoto článku. Chtěla jsem vám také předat myšlenku, že pokud přemýšlíte nad nějakou změnou, u které nevíte, co přesně by měla představovat, myslím si, že změna účesu je to, co hledáte. Kromě toho vás taky nebádám, abyste se nebáli experimentovat, jelikož změna je život. A pokud se přesto bojíte, věřte mi, že ty vlasy vám dorostou, a nikdy to nebude tak zlé, abyste s tím toho půl roku až rok nevydrželi, a když ano, vždy vám to kadeřnice může pravit do přijatelnější verze! 

Pro dnešní článek by to tedy bylo vše, ale ještě než se s vámi rozloučím, přála bych si, abyste mi do komentářů napsali, zda jste také někdy udělali takovou docela radikální změnu, co vás k tomu vedlo, a zda jste spokojení. 😃 Mějte se krásně, a užívejte léta! 

Xoxo Clara 


You May Also Like

6 komentářů

  1. Ty brďo, mám pocit, že ofiny jsou poslední dobou zase víc a víc v kurzu, no já teda zatím rozhodně zůstávám u bezofiny, ale gratuluju, k tvojí odvaze, je totiž potřeba se umět přemoci a jak píšeš, není to navždy, já si třeba zase nechala skoro před rokem obarvit celou hlavu narůžovo a poslední dobou mě barvy (teda teď už jenom na konečkách) strašně baví a mladí jsme přece jenom jednou, no ne? Tak proč to nezkusit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji 😃 přesně, naprosto souhlasím, dokud to jde, tak je potřeba zkoušet nový věci, byla by nuda zůstávat stále jen jedné věci ❤👍

      Vymazat
  2. Článek, který jsem si prostě asi měl přečíst! :-) :-D Sám jsem si říkal, že když mám nové vnímání s% vé tvorby a obecně života vůbec (mých cílů, snů a jejich plnění), že bych mohl úplně změnit styl účesu. Pořád mám takové ty vlasy, které rostou, neurazí, ale že by nějak extra zaujaly, to také ne... Ale jak říkáš, pořád se bojím, jak budu vypadat a tak...přeci jen se vzhled v 95% řeší až na prvním místě... :)

    Zajímavý článek, díky za fajn počtení :-)

    Aleš z www.alesotava.cz

    OdpovědětVymazat
  3. O změně účesu mi mluv tyjo :D Ani jsem k tomu nepotřebovala kadeřnici.. Ano, souvisí to se změnami postoje, prostě se měníme my a tak musí i naše vlasy! A já jsem jednoho dne fikla své dlouhé vlasy co jsem měla až pod pas - na délku nad ramena. A dneska jsem na kluka .. :D
    Jinak Tobě (vlastně.. snad nevadí, že tykám..) ofina a nový účes moc sluší :)
    A souhlas - změna je život..

    OdpovědětVymazat

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...