KNIHY NA LÉTO 2019

by - července 01, 2019



Krásný den Vám všem!

  Možná jste si všimli, že už poměrně dlouho nevyšel žádný článek. A já Vám teď vysvětlím proč. Abych se přiznala, měla jsem teď poměrně velký psací blok, přes který jsem se vůbec, ale vůbec nemohla dostat. Podle mě to bylo způsobeno těmito důvody: za prvé jsem začala psát článek, se kterým si vůbec nevím rady, a je to zatím pro mě moc velké sousto, které si musím nechat pořádně uležet v hlavě, za druhé jsem toho ve škole měla tak strašně moc, že to bylo to jediné, co jsem za ty poslední dny dělala, a za třetí, ty vedra jsou tak neskutečný, že nemám absolutní sílu dělat něco jiného, než se sprchovat ledovou vodou, koupat se v bazénu a spát. 

  Teď jsem ale dostala neskutečnou chuť něco konečně zase napsat, a protože se blíží léto, a všichni budeme mít pravděpodobně hromadu času, chtěla jsem Vám dát tipy na to, co číst. Nebo. Napsat Vám to, co se chystám v létě číst já. V poslední době se na mě ty knížky nějak navalily a já vůbec nestíhám, každopádně si myslím, že teď v létě na to bude konečně dostatek času.

  Nevím, kolik tady mám dohromady knížek, každopádně vyjmenuji to, co mám různě rozestavené po pokoji, a uvidíme. Snad na nic nezapomenu.



  Jako první Vám představím knížku, kterou jsem dostala už o Vánocích, ale neměla se k ní žádnou šanci dostat, a to je Na větrné hůrce. O této knížce jsem snila už hodně dlouho, a jakmile nastala ta správná příležitost, jsem si jí pořídila. Je to taková klasika, která stejně vím, jak dopadne, každopádně se na ní těším jako malé dítě na Vánoce. Kdyby se někdo divil, tak Vám jenom řeknu, že mám hodně ráda klasiku, a tak tato kniha nesmí za žádnou cenu chybět v mé knihovničce.



  Další knížka, kterou mám již momentálně rozečtenou, a myslím, že ji zítra dočtu, je První a poslední fitness kniha od mé nejoblíbenější fitnessačky a skvělé české blogerky Andy Pavelcové. Andy má skvělí blog ZDE a také nejlepší fitness program na světe ZDE, že ani její fitness kniha nemohla chybět v mé zásobě. Pokud se chcete dozvědět něco základního a zajímavého o cvičení, zdravé s stravě (kterou ji pomáhala sepsat nutriční terapeutka) a správném provedení cviků (ty zase konzultovala s fyzioterapeutkou), tak vám tato kniha nesmí chybět! 



  V tomto článku samozřejmě nesmí chybět ani cizojazyčná kniha, a tou je Before I fall, kterou jsem také dostala o Vánocích, a teď ji pomalu louskám. Je to moje první anglická kniha, tak uvidíme, za jak dlouho ji přečtu, každopádně už teď ji miluji!



  Dále tady mám knihu, která je už hodně opětovaná, a snad všichni kromě mě ji už četli, Smrtku. Ano, přiznávám se. Ještě jsem ji nečetla. Každopádně mě velmi zaujala, a tak jsem si ji už také konečně vypůjčila v knihovně, a nemůžu se dočkat, až se do ní vrhnu. Schválně mi ale napište, kdo ji také ještě nečetl.



  Kniha, o které mám smíšené představy, se jmenuje Artemis. O ní jsem četla tak rozporuplné názory a recenze, že opravdu nevím, co si mám myslet. Ale řešení vidím jenom jedno, sama si ji přečtu, a pak teprve budu soudit. A co vy? Četli jste? Jaký na ni máte názor?



  Meghan je kniha, ze které jsem nejvíc nadšená za poslední dobu. Asi víte, že miluji královskou rodinu, zvláště pak náš pár ze Sussexu. Proto se nemůžu dočkat, až si ji celou přečtu a budu k Meghan a samozřejmě Harrymu zase o kousek blíž.



  Kniha, kterou už mám rozečtenou, ale musela jsem ji odložit kvůli povinné četbě, se jmenuje Hotýlek. A je famózní. Alena Morštajnová je skvělá vypravěčka, a už se těším, až si přečtu další její knihy. Kromě této jsem četla zatím jenom Hanu.



  Pozoruhodná dobrodružství slečny Alehey Darcyové je kniha, na kterou jsem narazila vlastně úplnou náhodou. Nebo takhle. Jak jistě víte, miluji Jane Austenovou, a na její Pýše a předsudku jsem dočista závislá. Proto mě také zaujaly ty "navazující" knihy od jiné autorky, která pokračuje v tvorbě Jane.  Na tuto knihu jsem už koukala na internetu, ale nijak jsem se do ní nehrnula, každopádně když jsem v knihovně něco hledala a na tuto knihu narazila, nemohla jsem ji tam nechat.

A ten obal? 😍
  Další, a zároveň poslední kniha pro dnešek je Letuška z economy, aneb co na instagramu neuvidíte, která mi dnes přišla z Pointa.cz. Na tuto knihu jsem si dělala zálusk dlouho, a když se asi před měsícem na pointě objevila akce 1+1 zdarma, nemohla jsem to prošvihnout, a knihu si objednala. A konečně přišla! Myslím, že to bude velmi zábavná a zajímavá autobiografická kniha ze zákulisí  letušky z luxusní společnosti v Dubaji. 

  Pokud Vás tyto všechny knížky zaujali, nebo jednoduše rádi čtete, koukněte na můj druhý instagram, který mám vyhrazený speciálně pro moje recenze na všechny knihy, které přečtu!



  Jsem ráda, že jsem se konečně zase dostala k psaní a mohla se s Vámi zase spojit! Doufám, že se článek líbil, a že si třeba vezmete inspiraci na to, co budete v létě číst. Také budu ráda, když mi napíšete svůj seznam knih na toto léto! 

  Mějte se krásně!


Xoxo Clara 


  

You May Also Like

0 komentářů

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...