MOJE ŽIVOTNÍ SNY A CÍLE

by - ledna 17, 2019

„Neodpoutávej se nikdy od svých snů! Když zmizí, budeš dál existovat, ale přestaneš žít.“ -Mark Twain

„Smích je dočasný, u fantazie nezáleží na věku a sny jsou napořád“ - Walt Disney

„Všechny naše sny se mohou stát skutečností, pokud máme odvahu je následovat.“ - Walt Disney

„Naděje je hodně mocná motivace. Možná se v ní neskrývá nic kouzelného, ale když pořád myslíš na svoje největší přání, a nosíš ho v sobě jako světýlko, můžeš tak dosáhnout splnění svého snu - skoro jako kouzlem.“ - Laini Taylor

„Vesmír vždy stojí při nás, když jdeme za svými sny, jakkoli hloupé by se mohli zdát. Jsou to naše sny a jen my víme, jakou cenu za ně platíme.“ - Paulo Coelho




Vidíte, a mohla bych pokračovat dále, a dále. Citátů na to, jak se nemáme vzdávat svých snů, je hodně, bohužel lidí, kteří se jich vzdali, je až příliš mnoho. Vím, lidé se často vzdávají svých snů, když si zakládají rodinu, protože začnou dávat všechny své finance do dětí, nebo jsou příliš zaneprázdněni prací. A hodně lidí to dělá právě proto, že se to od nich tak nějak "očekává". Mám totiž pocit, že jakmile člověk začne mít rodinu, společnost po něm vlastně "chce", aby se vzdal svých snů, a všechno dával jenom do těch dětí. Ale položte si otázku. Myslíte, že je to takto správně? Že když člověk začne mít nějaké povinnosti, musí se okamžitě vzdát svých snů, protože by je přeci "nebylo možné" si je splnit. Já vám na to dám úplně jednoduchou odpověď. Správné to rozhodně není. Mám totiž za to, že sny, které máme, přeci nejsou jenom o penězích. Takový sen si můžeme splnit i holými činy, které nás vlastně nic nestojí. 


mám tady ještě pár fotek z vánoc, tak je sem dám 😊


Dám příklad. Pokud je například váš sen, pomáhat bezmocných, chudým, nebo třeba postiženým lidem, nemusíte přeci hned přispívat na nějakou organizaci. Stačí přeci, když si uděláte jeden volný den, a třeba půjdete pomáhat do domu pro bezdomovce. Nebo začít jednou týdně dělat dobrovolné práce. Zkrátka udělat něco, co by splňovalo vaše představy, uspokojilo to vaše sny, a zároveň to pomohlo někomu cizímu. A prakticky zadarmo.  Zkuste se nad tím zamyslet. 💓 

Až dočtete tento článek, tak bych chtěla, abyste si sedli ke stolu. Vzali si kus papíru, a v bodech si vypsali, jaké jsou vaše sny, čeho byste chtěli ve svém životě dosáhnout, a třeba si k tomu i napsat, jak daleko už s tím snem jste, nebo zdali jste teprve na začátku. 

Pro inspiraci jsem si sama napsala v bodech 10 svých snů, kterých bych chtěla v životě dosáhnout, a teď se tady s vámi podělím. Budu tedy doufat, že i vy mi do komentářů napíšete ty své. 



  • ŽÍT ASPOŇ CHVÍLI V LONDÝNĚ - Londýn je moje nejmilovanější město na světě a toto je asi můj největší sen ze všech snů!
  • MÍT SVŮJ VLASTNÍ DIÁŘ - To se týká hlavně mého blogerského světa. Je to asi ta největší věc ohledně blogu, které bych chtěla dosáhnout.
  • NAPSAT KNIHU - Další bodík na mém seznamu, který si toužím vyplnit. Tak uvidíme.           
  • POTKAT BRITSKOU KRÁLOVSKOU RODINU - Toto je jeden ze dvou snů na mém seznamu, který se týká toho, že bych chtěla potkat nějakou slavnou osobnost. Ti co mě znají, ví, že já jsem absolutně ulítlá na královské rodiny, a na tu britskou nejvíce. Možná to bude i tím, že absolutně miluji Anglii, a všechno okolo. Takže jo, toužím je potkat. Hlavně Kate, Williama, Harryho a Meghan. (Mimochodem, co myslíte, že se jí narodí)
  • VIDĚT POLÁRNÍ ZÁŘI A SOBY - Jo, čtete správně, toto je taky jeden z mých osobních snů. Myslím si, že nad tou polární září jste se asi tak nepozastavili, ale ty soby vás možná zaskočili. Abych to vysvětlila, jsou to jedni z mých nejoblíbenějších zvířat, hlavně proto, že jsou spojené s Vánocemi, a já Vánoce miluji!!!
  • ZAPOJIT SE DO NATÁČENÍ FITNESS PROGRAMU - Tento bod tu mám právě proto, že miluji cvičení, a miluji koukání na různé fitness programy, a jednu bych se do nějakého ráda zapojila. 
  • PROCESTOVAT SVĚT - Bod, která má na svém wishlistu asi každý, takže není potřeba komentovat. 😊
  • NAUČIT CIZINCE NĚCO ČESKY - Tento bod bych někdy opravdu ráda zrealizovala, tak uvidíme, jestli se mi naskytne příležitost.
  • SETKAT SE S HERCI MÝCH OBLÍBENÝCH SERIÁLŮ - Tak jo, po tomto velmi toužím, protože jsem ulítlá na seriály, koukám na ně v jednu kuse, a mám velmi mnoho herců, se kterými bych se chtěla potkat.
  • NAHRÁT PODCAST - Další cíl, který mám ohledně blogu. Podcasty teď poslední dobou hodně poslouchám, a dost jsem si je oblíbila, takže bych někdy ráda vytvořila i něco svého.  

Tak jo, to by byli všechny mé sny, které jsem si sepsala. (Upřímně, mám jich tady napsaných asi ještě devět, ale zjistila jsem, že se v nich dost opakuji, proto jsem je sem nedala)

Dejte mi do komentářů vědět, jak jste na tom se sny vy, a jestli si je plníte. Tak si užijte krásný zbytek týdne!

Xoxo Clara

You May Also Like

0 komentářů

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...