DOPRAVA, UBYTOVÁNÍ A STRAVOVÁNÍ LONDÝN 2018

by - května 23, 2018


Tak jsem tu zas, a tentokrát je to s již druhým článkem z Londýna. Přemýšlela jsem, co bych vám o Londýně mohla napsat, a napadli mě tři články. První jsem už vydala, druhý právě píši a třetí bude o Londýnských památkách.

 Tentokrát bude celkově o tom, jakou zvolit dopravu, jak a kde se tam ubytovat, a nakonec, kde se taky nějak levně najíst.

 Začnu asi tím, jakou jsme zvolili dopravu. Pro nás to byla jednoznačně letecká, jelikož je rychlá, a když dobře vychytáte letenky, tak i levná. Kromě toho se taky nemusíte o nic starat, jenom o to, abyste nastoupili do správního letadla, a měli dobře zabalený kufr. Samozřejmě jsou i jiné možnosti dopravy, jako je autobus, nebo auto, ale za mě je letadlo opravdu nejlepší způsob, jak se do Anglie dostat.





 Pokud jste si tedy zvolili letadlovou dopravu, je načase vybrat si letenky. My si je pořizovali ze stránky Kiwi, ale v podstatě až do poslední chvíle koupi jsme nevěděli, kde si letenky koupíme, jelikož je spousta stránek, kde prodávají ty samé letenky, a záleží na tom, aby se to pravidelně sledovalo, a porovnávalo v cenách. Jelikož někde se vám bude zdát letenka výhodná, pak ale kouknete na jinou stránku, a hned to bude o pár korun levnější. Dobré ale je, abyste koukali na prověřené stránky, protože byste mohli naletět na nevýhodnou letenku, u které to na první pohled nebude vidět. Například stránky jako Letuška.cz, ...



Když si vyhlížíme letenky, není od věci si začít hledat ubytování. Jelikož by se vám mohlo stát, že až koupíte letenky, neseženete na ten termín už žádné levnější ubytování. Osobně doporučuji, abyste si vybrali nějaký motel, který je dobře hodnocený, ale není předražený, jelikož tipuji, že stejně budete poznávat Londýn, a ne hotelový pokoj.



Taky bych vám radila, abyste tam měli aspoň jedno jídlo, což jsou snídaně, a pokud chcete i večeře. My jsme měli jenom snídaně, a řekla bych, že to stačilo, pokud se ale nechcete starat o to, kde si jídlo večer koupíte, nebo nechcete utrácet v restauraci, večeře asi přijdou vhod. Nepočítejte ale, že vám v motelu naservírují nějakou velkou snídani, jako je například klasická snídaně. To vůbec. My jsme měli tousty,marmelády a lupínky. K pití pak čaj, kafe a pomerančový džus. A samozřejmě taky mléko na ty lupínky. Nedalo se však říct, že by to nestačilo. Bylo to tak akorát.

Když se přesuneme k obědům, musím se přiznat, že jsme tam ty tři dny netrávili zrovna zdravě, ale tak, ono se to nezblázní, že? Kor teda s tím, kolik jsem tam toho denně nachodili. Ale teď k jídlu. Chodili jsme do mekáče, protože to byl nejlevnější a nejrychlejší oběd vůbec. Mají tam denní nabídku a vždy něco v akci, takže jsem si tam dávala tortillu, a táta měl burger. Což bych vám jen k tomu chtěla říct tak trochu mimo, je, abyste si nedávali tortillu Hot Peri Peri, jelikož to příšerně, ale fakt příšerně pálí!




Ohledně jídla vám ještě poradím, abyste si vzali více peněz, pokud si chcete dát ty klasiky jako anglickou snídani nebo Fish and Chips. Je to velmi drahé. Například snídaně se pohybovala okolo 12 liber, což mi přišlo až moc. Pro někoho to ovšem je tak akorát.

Tímto myslím, že bych tento článek měla ukončit, jelikož zrovna neumím psát tyto popisné články. Doufám však, že vám byl aspoň trochu prospěšný, a že jste se dozvěděli něco zajímavého. Teď už zbývá jenom vyrazit.

Xoxo Clara

You May Also Like

1 komentářů

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...