JAK ZAČÍT BLOGOVAT

by - května 23, 2017

Výsledek obrázku pro blogování vybavení
 Krásný den všem,

  dneska jsem se rozhodla udělat článek na téma blogování. Přišlo mi jako dobrý nápad se podělit, o nějaké zkušenosti, které právě teď zažívám, protože jak dobře víte, tento blog provozuji teprve půl roku, a tak si stále ještě zvykám a objevuji nové prostředí zde na internetu. Články tohoto typu vidím většinou od blogerů, kteří to dělají několik let a jsou hodně proslavení a myslím, že nám začínajícím blogerům můžou hodně pomoc, ale stojím i zatím názorem, že i my, bychom si měli navzájem pomáhat a za tímto účelem píši tento článek. Doufám, že si ho užijete.

 Jako první bych tady zmínila platformu, na které svůj blog budete vytvářet. Já sama mám zkušenosti s dvěma, které určitě všichni znáte. Jsou to služby blogger a wordpress.

 1. BLOGGER

 S bloggerem jsem mimořádně spokojená a mám sním jen dobré zkušenosti. A jak víte, i tento blog je založený na této platformě. Osobně si myslím, že tato šablona je nejlepší volba, pokud chcete přehledný blog, který bude mít hezký styl a ještě ke všemu bude propojený s vaším google účtem. Proto je to pro mě ideální volba.

2. WORDPRESS



 Jako další platformu, tu mám wordpress, která je určitě taky známá. Dávám vám ji sem proto, že za 1. je docela dost známý a za 2. je to myslím druhý nejlepší způsob, jak si založit blog.

 Jak už jsem řekla, mám s ním pár zkušeností, i když pro mě nejsou moc dobrá. Měla jsem ttam totiž založený blog o knihách, ale jelikož mě to po chvíli přestalo bavit a nikdo to nečetl, přestala jsem ho psát. Teď už ho nemůžete najít, protože jsem ho smazala, každopádně můžete být rádi. Nšebyla to žádná sláva.


 No, jako další typ, je psát kvalitní články a mít vlastní fantazii. Nekopírovat ostatní blogery, protože když to budete dělat, nebude váš blog ničím originální a zanikne v davu. Já sama teď chystám články, které jsem u nikoho neviděla a doufám, že vás budou bavit, protože to, o čem ty články budou mě neskutečně baví a bylo by mi líto, kdyby se to nelíbilo mým čtenářům. Předem chci ale říci, že na těchto článcích si dávám opravdu dost záležet a tak doufám, že jednou neotevřu náhodou nějaký blog a neobjeví se tam článek stejného typu. Samozřejmě. Nemyslím to tak, že byste něco kopírovali, to ne, ale všichni víme, že takový lidé existují a tohle by mě opravdu mrzelo.


 Pak tu mám také typ, který je snad jasný úplně všem. Musí tě to bavit!

 Jako další a zároveň poslední typ, je vybavení. Ze začátku nemusíte mít nějak extra kvalitní. Vždyť i já teď fotím mobilem, ale přeci jenom do budoucna plánuji něco lepšího. Měli byste si tedy rozmyslet, jestli byste si mohli někdy v budoucnu pořídit lepší vybavení a jestli to pro vás není zbytečnost. Protože kdyby jo, nemusel by vás blog ani nijak nadchnout.



 Proto vám radím, abyste se pořádně rozmysleli, než do toho půjdete, ale jestli do toho opravdu půjdete, přeji vám hodně štěstí.

Xoxo Clara

You May Also Like

2 komentářů

  1. To je dobře, že tě to baví. Tak ať ti to dlouho vydrží a jen se zdokonaluješ! Anet

    OdpovědětVymazat
  2. @Anet děkuji, budu se snažit 💕😁

    OdpovědětVymazat

Mé díky patří za každičký komentář tady. Jsem vám vděčná, že se vám článek líbil a teď ho tu odměníte komentářem...